Two Blocks Form A Cozy Family Home In Poland

The Fence House is a family residence located in Borowiec, Poland. It occupies 290 square meters of space and it was designed and built here by mode:lina architekci, a team of professionals that always focus on the client’s needs and for whom each project starts with a research phase and ends with a positive feedback from the clients.

Fence House architectureThe house is composed of two blocks which together form a large structureFence House front facadesThe back facade has large windows and openings, offering views of the gardenFence House facade and roofThe roofs of the two blocks are sloped and the facades are simple

The building is organized into two blocks. They both have sloping roofs and similar sizes and shapes. One of the blocks is the parents’ zone while the other is occupied by the kids. The clients wanted to create this distinction between the spaces in order to offer each the needed privacy and independence.

Fence House facade and garageTe front facade has the least windows as well as a garage that matches the architectureFence House garage cubeThe garage is designed to look like a cube extension for the houseFence House deck and sliding doorsThe ground floor has sliding glass doors that lead out on a terrace

The design of the house is a contemporary interpretation of the traditional style, hence the pitched roofs. The garage which is an extension of the house was designed in a similar style, featuring an asymmetrical cube form.

Fence House living areaLarge panorama windows open the living area to the exteriorFence House lounge areaA geometric area rug frames the lounge space together with an L-shaped sofaFence House kitchen pendantsThe kitchen extends out into the garden through sliding glass doors

Read more:  A Minimalist House Takes In The Magnificent Views Of Southern Portugal

The architects used simple and raw materials such as bricks, concrete and gray metal sheets to offer the house a minimalistic look, somewhere between traditional and modern, maybe also with a few industrial and rustic hints.

Fence House kitchen islandThe glass doors bring natural light into the kitchenFence House kitchen furnitureThe island has a wooden base and a concrete top with extends to form a barFence House kitchen areaA built-in induction cooktop is integrated into the island

The facade facing the street has the least amount of windows and those that are here are quite small compared to the panorama windows on the back facade and the sliding glass doors that connect the spaces to the outdoors.

Fence House bookcaseOn the mezzanine level a solid wood bookcase is complemented by a benchFence House dining areaThe dining area is part of the open floor plan which connects the kitchen to the living space
Fence House dining roomA lovely design feature in this nook is the wood clad accent wallFence House two level interiorA staircase connects the social area on the ground floor to the upper levelFence House staircaseThe staircase has a solid and a little bit rough design and is complemented by glass railingsFence House staircase railingThe staircase wall has a glass opening just beneath the stairsFence House staircase hallwayThe gallery formed behind the staircase is a display space for the carFence House car garageThe car adds a touch of color and an unexpected twist to the decor

The ground floor of the two blocks is a common area for everyone. This is where the social spaces such as the lounge area, the kitchen and the dining area are situated. They share an open floor plan. There’s a hallway that connects them and this is also where the staircase can be found. An interesting feature is the window which offers a glimpse at the car displayed in the garage.

Read more:  Sophisticated House in Cape Town Achieves Perfect Harmony With Its Surroundings

Fence House car displayThe glass window links the garage to the house and provides a display box for the carFence House mezzanine levelThe wooden ceiling beams were left exposed and unpainted, providing a nice contrastFence House master bedroomThe beams are visible in the bedrooms as well which are designed to be simple and cozy

The mezzanine floor contains the private areas such as the bedrooms and their bathrooms. The parents’ bedroom is simple and has barn doors while the children’s sleeping area has a really cool design for the beds.

Fence House bedroom decorThe bedrooms are decorated with a lot of wood with finishes that don’t always matchFence House bedroom barn doorsThe barn doors are a really beautiful touch for the interior design of the bedroomFence House kids bedroomThe children’s bedroom has a cool feature: a house-shaped frame for the beds

The beds are integrated into wooden frames which mimic a house. They even have cutouts meant to be windows and skylights. The decor is really interesting, like a house inside a house.

Fence House bedroom for kidsThe two beds have headboards that expand into a full frame with a pitched roof and skyloghtsFence House bathroom vanityThe bathroom has a long wooden countertop with two large sinks on it

At the mezzanine level the architects integrated a library with a large bookcase made of old oak beams. There’s also a large bench which completes the space. It matches the bookcase and it establishes a cohesive and very cozy ambiance.

Fence House bathroom tubThere’s also room here for a shower enclosure and a tubFence House bathroom areaThe other bathroom is similar in design, featuring the same colors and materials

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *