The Perfect Modern House Design for Two Busy Airplane Pilots

The task of designing each project according to their clients’ specific needs and requirements often inspires architects from around the world to create unique and amazing projects. One of our examples is the V60 House which was completed in 2020 by WARchitect studio. This unique house was designed for a husband a wife who are both airplane pilots as is located on a tranquil piece of land from Khet Lak Si, Thailand. The site is far away from the main road and surrounded by plenty of open space and large trees. It’s like a little oasis. Here the owners wanted a home where they can be close to their relatives and enjoy each other’s company as much and as best as possible.

The house sits on a beautiful site sheltered from pollution and noiseThe house sits on a beautiful site sheltered from pollution and noiseAn interior courtyard doubles as an intermediate space between the different areas of the houseAn interior courtyard doubles as an intermediate space between the different areas of the house

As pilots, the owners spend long periods of time away from each other and stuck in tiny spaces. They wanted their house to make them feel free, to allow them to enjoy nature and also to bring them closer together. In order to make that happen, the architects organized this place in three main zones.

Read more:  Casa las Palmas in Medellín, Colombia

The living room, kitchen and dining area are combined into a large and welcoming space with a lovely viewThe living room, kitchen and dining area are combined into a large and welcoming space with a lovely viewOne can see the bedroom and the courtyard from the living room and vice versa, allowing the owners to always maintain visual contactOne can see the bedroom and the courtyard from the living room and vice versa, allowing the owners to always maintain visual contact

There’s the social area with the living room, kitchen and dining area all connects into one big space, the maser bedroom and the guest area. The way in which these zones are divided is rather unusual. Rather than placing interior walls between them, the architects divided them using courtyards. In order to move between spaces one has to go outside and then back in. Also, each area is visible from all the other spaces. That way the couple can see each other no matter where they each are inside or outside the house. It’s a nice way for them to feel closer together even when they’re in separate rooms of the house.

The living area is partially cantilevered over the parking area and the swimming poolThe living area is partially cantilevered over the parking area and the swimming poolThe house as a whole enjoys a modern, clean and simple designThe house as a whole enjoys a modern, clean and simple design
The three main areas are actually separate volumesThe three main areas are actually separate volumesWarm and earthy colors and natural materials make the house extremely welcoming and comfortableWarm and earthy colors and natural materials make the house extremely welcoming and comfortableThe unique way in which the house is structured allows the owners to always feel close togetherThe unique way in which the house is structured allows the owners to always feel close togetherThe swimming pool is sheltered underneath the cantilevered house and framed by a perforated wall and a lovely gardenThe swimming pool is sheltered underneath the cantilevered house and framed by a perforated wall and a lovely gardenThe way to move from one room to another is by going outside and then back inThe way to move from one room to another is by going outside and then back inThe house enjoys a close and strong bond with the beautiful nature that surrounds itThe house enjoys a close and strong bond with the beautiful nature that surrounds itNature also becomes part of the house itself in the form of a small interior courtyardNature also becomes part of the house itself in the form of a small interior courtyardThe master bedroom has a direct view towards the living areas and to the pool area belowThe master bedroom has a direct view towards the living areas and to the pool area belowEach and every little section of the house is soothing, relaxing, warm and invitingEach and every little section of the house is soothing, relaxing, warm and invitingThe soft lighting, warm colors and harmonious connection to the outdoors turn this house into an amazing little oasisThe soft lighting, warm colors and harmonious connection to the outdoors turn this house into an amazing little oasis

Read more:  Nice Bridge House by Van Der merwe Miszewski Architects

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *