The Invisible House Made Of Mirrors Near Joshua Tree National Park

If you look at it from just the right angle this entire house blends in so well that it completely disappears, making it easy to understand why it’s been dubbed The Invisible House. This was a project developed film producer Christ Hanley and architect Tomas Osinsk. The house is situated near Joshua Tree National Park in Los Angeles and has a total surface area of 5,500 sq ft (511 square meters). 

The mirrored facades of the house reflect the beautiful desert landscapeThe mirrored facades of the house reflect the beautiful desert landscapeThe house is built on a concrete platform which elevates it above the groundThe house is built on a concrete platform which elevates it above the ground

The Invisible House was built with a steel frame and was clad entirely in mirrored, tempered glass panels, the kids that are usually used on skyscrapers. In fact, it even looks like a skyscraper on its side when viewed from a distance. The mirrored exterior makes it possible for the house to blend in so well with its desert surroundings and to even go completely unnoticed. 

The glazed walls allow the rooms to enjoy magnificent, panoramic viewsThe glazed walls allow the rooms to enjoy magnificent, panoramic viewsA glass bed frame gives this bedroom a very modern and airy aestheticA glass bed frame gives this bedroom a very modern and airy aesthetic
The house is cantilevered at one end and from certain angles it blends in perfectlyThe house is cantilevered at one end and from certain angles it blends in perfectlyA freestanding tub with a mirrored frame emphasizes the cohesiveness between the interior and exterior designA freestanding tub with a mirrored frame emphasizes the cohesiveness between the interior and exterior design

Read more:  Aiji Inoue Coffee Shop Interior Design by Doyle Collection

It’s been designed as a long and narrow volume, elevated above ground on concrete cylinders and cantilevered on one side. Inside it’s been treated as a large and continuous space with smooth and seamless transitions between the different areas. It’s divided into spacious social areas dispersed around a 30-meter long swimming pool with multiple seating areas that take advantage of the magnificent views. The rest of the floor plan is divided into four bedroom suites. There’s quite a number of glass furniture pieces inside, including a glass bed frame. They add cohesiveness to the decor and add a light and airy touch to the interior as a whole. 

The social areas are arranged around a 30 meter long indoor swimming poolThe social areas are arranged around a 30 meter long indoor swimming poolThe kitchen has an open design and takes advantage of the abundance of natural lightThe kitchen has an open design and takes advantage of the abundance of natural lightThe exposed metal structure on the ceiling adds an industrial vibe to the interior designThe exposed metal structure on the ceiling adds an industrial vibe to the interior design

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *