Stylish Vietnam Apartment Renovated With Mirrors And Beautiful Copper Accents

The highlight of this beautiful apartment from Vietnam is the kitchen island which could sound a bit odd but makes perfect sense when you see it. The apartment was renovated by studio DaoHo in 2020. It’s situated at the top of  a building near the center of the city with a glazed facade. That opens it up towards the busy but still beautiful surroundings and the owner wanted to take advantage of that. The new interior design also aims to rearrange the original floor plan of the apartment. 

This amazing copper kitchen island is the first thing visitors see when entering the apartmentThis amazing copper kitchen island is the first thing visitors see when entering the apartmentThe main objective of the renovation was to create a suitable entertainment areaThe main objective of the renovation was to create a suitable entertainment area

The renovation brought with it a series of changes in layout. Some of the interior walls were completely removed and some areas were relocated. The living room and part of the kitchen occupy the central area. The entrance hallway actually frames a portion of the kitchen island and that helps to gradually reveal this whole area in a really cool and pleasant way. Speaking of the island, it’s made with brushed copper which gives it an amazing look and turns it into a statement piece for this whole apartment. 

Read more:  The Loughloughan Barn – a beautifully preserved piece of the past

The slight variations in floor height help to distinguish between different areas within the same roomThe slight variations in floor height help to distinguish between different areas within the same roomA large social area was created at the center of the apartment by removing interior wallsA large social area was created at the center of the apartment by removing interior wallsThe transition from one area to another is made very clear but also feels very seamlessThe transition from one area to another is made very clear but also feels very seamless
The living room, dining area and the kitchen were also combined into a big space with a great viewThe living room, dining area and the kitchen were also combined into a big space with a great viewThe furniture was custom made and that allows it to fit perfectly into the designThe furniture was custom made and that allows it to fit perfectly into the designThe brushed copper island is the centerpiece of the entire apartmentThe brushed copper island is the centerpiece of the entire apartmentThe living area has mirrored walls, full-height windows and minimalist furnitureThe living area has mirrored walls, full-height windows and minimalist furniture

The living room, kitchen and casual dining space are seamlessly combined into one big space. Each area has its own identity and unique palette of colors and finishes which is a really nice way of creating a visual distinction within a large space. When they opened up the apartment by removing some of the walls, the designers were left with support columns which had to stay in place. To better integrate them into the design they wrapped them in mirrors which creates the impression of more space and adds glamour to the space around them. The team also used glass dividers for the bedrooms to help them look and feel more spacious. 

Read more:  Dazzling House Designed for Entertaining

The bedrooms feel very open and spacious as well thanks to the glass dividersThe bedrooms feel very open and spacious as well thanks to the glass dividersAlthough the interior design is very clean and simple, all the little areas have characterAlthough the interior design is very clean and simple, all the little areas have characterIn the bathroom the mirrors and glass shower wall give the impression of a spacious and open roomIn the bathroom the mirrors and glass shower wall give the impression of a spacious and open room

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *