Multi-Generation Property Designed To Stand The Test Of Time

It’s not everyday that you see a residence which has been built with the express purpose of serving multiple generations over a very long period of time. Usually architects have to worry about their current clients without necessarily taking into consideration the next generations that will live in the structure that they built. The Luna de Sang estate is quite special in this sense. This is more than just a residence. It’s an ecosystem, a multi-generation project designed to stand the test of time. It’s a project completed by CHROFI in 2018. This used to be a dairy farm and from its concrete and stone wall ruins a modern pavilion has emerged, complete with a gorgeous swimming pool, surrounded by a pocket of subtropical rainforest.

The pavilion is in total harmony with its surroundings, in particular with the vegetationThe pavilion is in total harmony with its surroundings, in particular with the vegetationThe views are not expansive but they capture the immense beauty of the lush tropical rainforestThe views are not expansive but they capture the immense beauty of the lush tropical rainforestThe stone walls are symbols of the past and of the ruins from which the new structures have emergedThe stone walls are symbols of the past and of the ruins from which the new structures have emergedThe swimming pool is surrounded by stone walls too which establishes a very nice visual connection with the pavilionThe swimming pool is surrounded by stone walls too which establishes a very nice visual connection with the pavilion

The pavilion is actually the latest addition. The property also includes two working sheds, a guest house and a general manager’s residence. As a whole, this is a multi-generation project meant to thrive and to stand the test of time, not just with its architecture but also the rainforest which will reach maturity in 300 years or so. The pavilion’s design is modern but also timeless, featuring stone walls on the outside and wood paneling and polished concrete floors on the inside. The materials are locally-sources and recycled.

Read more:  House in the Mexican Woods is Inspirational

The wood-paneled surfaces add a warm and welcoming touch to the design and to the concrete frameThe wood-paneled surfaces add a warm and welcoming touch to the design and to the concrete frameThe pavilion is divided into two main zones, each with its own distinct functionThe pavilion is divided into two main zones, each with its own distinct functionOne section of the pavilion serves as a gathering space and is a very open and welcoming areaOne section of the pavilion serves as a gathering space and is a very open and welcoming areaThe other section is a private area and it's a lot more cozy, warm and intimateThe other section is a private area and it’s a lot more cozy, warm and intimateWood-paneled interior walls and ceilings complement the polished concrete flooringWood-paneled interior walls and ceilings complement the polished concrete flooring
There's a very nice balance of cool and warm materials which are mainly concrete and woodThere’s a very nice balance of cool and warm materials which are mainly concrete and woodThe main bathroom is very large and offers gorgeous views of the lush surroundingsThe main bathroom is very large and offers gorgeous views of the lush surroundingsNaturally, the pavilion and the other structures on the estate have a close relationship with the landscapeNaturally, the pavilion and the other structures on the estate have a close relationship with the landscapeThe selection of materials is limited to only a few like stone, concrete, wood and glassThe selection of materials is limited to only a few like stone, concrete, wood and glassThe gathering space is designed to be open to everyone and to make people feel comfortableThe gathering space is designed to be open to everyone and to make people feel comfortableThe oval swimming pool looks like it's embedded into the land and this helps it blend inThe oval swimming pool looks like it’s embedded into the land and this helps it blend inThe views may not show the ocean or huge mountains but are magnificent neverthelessThe views may not show the ocean or huge mountains but are magnificent neverthelessThe massive project is meant to last and to serve multiple generations into the futureThe massive project is meant to last and to serve multiple generations into the futureThe architects used locally-sourced and recycled materials as a way to keep the carbon footprint lowThe architects used locally-sourced and recycled materials as a way to keep the carbon footprint lowThese materials were used inside and out and they give the pavilion a very special characterThese materials were used inside and out and they give the pavilion a very special characterStone is an important part of the project as a whole, helping to keep the history of the place aliveStone is an important part of the project as a whole, helping to keep the history of the place aliveOver the years, the rainforest will grow and will become even more amazingOver the years, the rainforest will grow and will become even more amazing

Read more:  The Mountain Gunderson House by WRB

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *