Modern Weekend House In South Africa Fuses With Its Natural Habitat

Inspired by Frank Lloyd Wrights’s philosophy which said architecture and nature belong together and should coexist in harmony, studio W design created this beautiful weekend house located North of Dulskroom, in South Africa. The site is part of a beautiful valley, in a region 2100 meters above sea level with a cool, sub-alpine climate and lovely views all around it.

There's a clear separation between the common and the private areas of the houseThere’s a clear separation between the common and the private areas of the house

The house was designed to serve as a weekend home and holiday retreat, a place for the owners and their guests to escape the noise and stress in the city and to contemplate and admire the natural beauty which surrounds them. It follows the natural contours of the slope and maintains a low profile, celebrating the great outdoors without becoming the center of attention.

The fire pit area is an extension of the covered lounge space and the living roomThe fire pit area is an extension of the covered lounge space and the living roomThe kitchen island is extra long and transitions into a bar and dining tableThe kitchen island is extra long and transitions into a bar and dining table

The house is structured into two main sections. One is a barn-like volume containing the living room and other social areas and the other is a box-like volume which houses two bedrooms. They have large and open rooms and large windows and glass walls which offer unobstructed views of the beautiful great outdoors while at the same time bringing in lots of natural light and ensuring a bright and airy ambiance. All the rooms are arranged on a single level and add up to a total of 350 square meters of space together with the outdoor areas. The living room opens up onto a covered outdoor lounge area and a fire pit.

Read more:  Impressive Holiday Retreat In South Africa Facing The Distant Mountains

The common areas are all connected and form this open-plan volume framed by gorgeous viewsThe common areas are all connected and form this open-plan volume framed by gorgeous viewsThe living room and the other common areas are clustered into this barn-inspired volumeThe living room and the other common areas are clustered into this barn-inspired volumeThe close connection between architecture and nature is referenced throughout the entire houseThe close connection between architecture and nature is referenced throughout the entire houseThe outdoor areas have a very simple aesthetic which intentionally highlights the landscape The outdoor areas have a very simple aesthetic which intentionally highlights the landscapeThe colors featured throughout the house are warm, earthy and simple The colors featured throughout the house are warm, earthy and simpleThe bedrooms overlook the beautiful valley and enjoy a close connection to the outdoorsThe bedrooms overlook the beautiful valley and enjoy a close connection to the outdoors

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *