Modern House in Chile Sits On An Almost Flat Piece Of Land

The IC House is a modern residence located in Chile. It was designed and built by PAR Arquitectos and it sits on an almost flat piece of land. The project was completed in 2019. This modern house aims to retain a small footprint but at the same time to include a large patio and garden area and a strong connection with its immediate surroundings and the outdoors in general. In total there are 285 square meters of living space, organized on two levels.

The house was built on a piece of land that's almost perfectly flatThe house was built on a piece of land that’s almost perfectly flatThe internal spaces open up towards transitional spaces and the garden beyond The internal spaces open up towards transitional spaces and the garden beyondThe property is surrounded by a privacy fence which sets clear spatial boundariesThe property is surrounded by a privacy fence which sets clear spatial boundariesThe outdoor kitchen serves as an extension of the indoor living areaThe outdoor kitchen serves as an extension of the indoor living area

All the common spaces are concentrated on the ground floor which is considerably larger than the upper level volume. This is where the living room, kitchen and dining area are situated. They enjoy a seamless transition towards an outdoor kitchen and lounge space which is open towards the outdoors but also placed under the same roof as the rest of the ground floor areas. The upper floor features this really cool facade design made using bricks. It’s where the private areas are concentrated.

Read more:  How Does A Modern Japanese House Look Like? 6 Interesting Design Ideas

The interior design is simple, bright and inviting, with a hint of traditional charmThe interior design is simple, bright and inviting, with a hint of traditional charmThe upper volume rises above the site boundaries to frame views of the distance mountain rangeThe upper volume rises above the site boundaries to frame views of the distance mountain rangeThe palette of colors is reduced to soft and warm neutrals with subtle hints of blueThe palette of colors is reduced to soft and warm neutrals with subtle hints of blueThe two floors contrast with each other, featuring very difference facadesThe two floors contrast with each other, featuring very difference facadesThe volumes are connected via a linear staircase overlooking the panoramic landscapeThe volumes are connected via a linear staircase overlooking the panoramic landscape

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *