Modern Glass Pavilion Framed by Two Creeks And A Colorful Scenery

Wyoming-based studio Carney Logan Burke Architects developed a relationship with a family owning a 180-acre property in Jackson which lasted over 20 years. During this period the architects worked on five projects, the first being a stone and timber lodge followed by an office/ shop, a wine silo with a rooftop viewing platform, a covered bridge and most recently a glass pavilion.

The flat roof gives the pavilion a minimalistic, contemporary appearanceThe flat roof gives the pavilion a minimalistic, contemporary appearance

This last project has a modern aesthetic, featuring a flat roof and corten steel facade sections which give it a very nice patina that help the pavilion blend into its natural surroundings. The structure was built on a site once occupied by an old house predating the current owners.

The pavilion is the fifth project developed by the architects on this beautiful propertyThe pavilion is the fifth project developed by the architects on this beautiful propertyDeep protective overhangs extend the roof over the sides making the indoor-outdoor transition even more seamlessDeep protective overhangs extend the roof over the sides making the indoor-outdoor transition even more seamlessThe pierced steel curtain takes some of the attention away from the views in a rather subtle wayThe pierced steel curtain takes some of the attention away from the views in a rather subtle wayThe kitchen, dining area and the living share an open plan space with wooden floors and matching ceilingsThe kitchen, dining area and the living share an open plan space with wooden floors and matching ceilings

The pavilion follows the exact footprint of the original building and has an L-shaped floor plan which contains the garage, 2 bedrooms and large open space living room, dining area and kitchen combo. White oak floors and ceilings create a warm and very welcoming vibe inside these spaces, with deep overhangs offering shade and protection from the elements and full-height windows which frame the serene views. Pierced steel curtains create a subtle contrast without blocking the views and go with the whole nature-oriented theme of this project.

Read more:  Beautiful House between Land and Water

Full-height glass walls and windows open up the spaces towards the serene surroundingsFull-height glass walls and windows open up the spaces towards the serene surroundingsThe pavilion is designed to serve as a guest house but also as a potential holiday retreat for its ownersThe pavilion is designed to serve as a guest house but also as a potential holiday retreat for its ownersThe chromatic palette is generally oriented towards earthy, nature-inspired tones and warm nuancesThe chromatic palette is generally oriented towards earthy, nature-inspired tones and warm nuancesThe pavilion follows the exact footprint of an old house which used to occupy this siteThe pavilion follows the exact footprint of an old house which used to occupy this siteOn either side of the pavilion there's a creek and although the landscape is mostly linear the views are spectacularOn either side of the pavilion there’s a creek and although the landscape is mostly linear the views are spectacularThe deep overhangs offer protection but also ensure a seamless connection between the indoor and outdoor spacesThe deep overhangs offer protection but also ensure a seamless connection between the indoor and outdoor spacesInside the main volume of the pavilion, the kitchen sits on one side and a large fireplace on the otherInside the main volume of the pavilion, the kitchen sits on one side and a large fireplace on the otherIn the context of the L-shaped floor plan, the garage occupies the smaller side and the social areas the otherIn the context of the L-shaped floor plan, the garage occupies the smaller side and the social areas the otherThis modern wooden deck is one of the best spots on the property, perfect for admiring the sceneryThis modern wooden deck is one of the best spots on the property, perfect for admiring the scenery

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *