Modern Corten Steel Barn With An Asymmetrical Roof

This may look like your average rustic barn from a distance but as you get closer a modern and sophisticated house starts to take shape. Located in Jackson, US, this lovely home was designed and built by CLB Architects in 2018. It occupies a flat piece of land with 360 degree views of the surroundings. On the outside it projects a modern-industrial look due to the Corten steel cladding. On the inside, a minimalistic and very welcoming home is revealed.

The oxidized steel cladding frames a series of large openings that connect the indoor and outdoor areasThe oxidized steel cladding frames a series of large openings that connect the indoor and outdoor areasThe house retains certain similarities with rustic barns but has a simple and modern aestheticThe house retains certain similarities with rustic barns but has a simple and modern aestheticThe building has two separate sections connected by the same roofThe building has two separate sections connected by the same roof

The house has an asymmetrical gabled roof which is a beautiful reflection of its eclectic style. The interior is simple and modern, making use of materials such as concrete, glass and steel to project a rustic-industrial vibe. The entryway is defined by an oversized pivoting door and reveals a warm and inviting central living area which extends out onto a protected porch. The bedrooms are placed at either end of the house and have access to terraces framed by perforated walls. There’s also a garage which acts as a separate structure. It’s connected to the main house by the roof which has a large cutout that brings natural light into this transitional area.

Read more:  Summer retreat on Fire Island by Resolution: 4 Architecture

A large pivoting front door marks the entrance to the main houseA large pivoting front door marks the entrance to the main houseThe kitchen is part of a large common area with sliding glass doors that connect it to a terraceThe kitchen is part of a large common area with sliding glass doors that connect it to a terraceThe section of the roof which connects the two structures has a large central cutout mirrored by a plant bedThe section of the roof which connects the two structures has a large central cutout mirrored by a plant bedLarge windows bring in lots of light and also expose the internal spaces to the panoramic viewsLarge windows bring in lots of light and also expose the internal spaces to the panoramic viewsThe living area has a large concrete fireplace which puts an emphasis on the asymmetrical shape of the roofThe living area has a large concrete fireplace which puts an emphasis on the asymmetrical shape of the roofLight wood was used throughout the house in order to maintain an open, airy but also welcoming aestheticLight wood was used throughout the house in order to maintain an open, airy but also welcoming aesthetic

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *