Modern Austrian House Extension And Renovation Split Into Separate Volumes

A strong desire to preserve the old house present on this site inspired the owners to collaborate with architecture studio smartvoll and to create a series of extensions for it. The result was a beautiful balance of old and new structures that complement each other and together become the perfect family home. This beautiful Austrian house is situated in Klosternenburg and is currently composed of the original building which was renovated and three new volumes added in 2019. The new volumes include a two-story structure housing the children’s bedrooms, a new living area and a dining room. The focused not only on creating new interior spaces but also on adding complementary outdoor areas as well.

The original house was preserved and renovated without major alterations being done to its layoutThe original house was preserved and renovated without major alterations being done to its layout

There’s a nice feeling of continuity between all the spaces, both old and new and that brings them all together in a beautiful and harmonious way while also allowing them to preserve their independence from each other. The link between all of them is the dining area which connects not only the interior areas but also the outdoor ones as well. There’s a small breakfast terrace to the South, a garden to the West and lush greenery all around. This is a project that celebrates the history and the beauty of the old house but also the modern and vibrant nature of the new additions. Each of the spaces has its own individuality while also becoming a part of the whole.

Read more:  School of Arts in Singapore

A series of extensions were built and connected together as well as to the outdoor spaces around themA series of extensions were built and connected together as well as to the outdoor spaces around themOne of the newly added areas is this cozy living space with a skylight, bookshelves and a sofaOne of the newly added areas is this cozy living space with a skylight, bookshelves and a sofaAnother new structure is a two-story volume which houses the children's bedroomsAnother new structure is a two-story volume which houses the children’s bedroomsthe new extensions have clean and simple geometries and large windows overlooking the outdoor areasthe new extensions have clean and simple geometries and large windows overlooking the outdoor areasThe new bedroom tower has a pitched roof and solar panels on itThe new bedroom tower has a pitched roof and solar panels on it
The new living area and the bedroom annex are connected by the dining roomThe new living area and the bedroom annex are connected by the dining roomThere's greenery all around the annexes and around the original house which adds continuity to the projectThere’s greenery all around the annexes and around the original house which adds continuity to the projectTo the South there's a small breakfast terrace, one of several outdoor spaces linked to the new volumesTo the South there’s a small breakfast terrace, one of several outdoor spaces linked to the new volumesAll of the new spaces are interconnected but they also function independentlyAll of the new spaces are interconnected but they also function independentlyThe new living area overlooks the vineyards while the children's bedrooms have a view of the valleyThe new living area overlooks the vineyards while the children’s bedrooms have a view of the valleyLong curtains complement the large windows and glazed walls of the annex spacesLong curtains complement the large windows and glazed walls of the annex spacesThe original house was renovated and updated but still maintains a lot of its original characterThe original house was renovated and updated but still maintains a lot of its original characterThe interior design as a whole is warm and inviting but also quirky and originalThe interior design as a whole is warm and inviting but also quirky and original

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *