Magnificent Summer House In Greece Built With Stone Dug From The Site

Located in Mykonos, in Greece, this beautiful summer house looks absolutely amazing. It has a modest overall aesthetic ensured by many of the traditional materials which have been used throughout the entire site and it blends into the local vernacular by maintaining a simple look and by being organized into several small volumes rather than a single large one which would have otherwise dominated the landscape.

The stone dug from the site was used to build up the walls and to decorate the outdoors withThe stone dug from the site was used to build up the walls and to decorate the outdoors with

Villa Mandra, as this place is called, was designed and built by K Studio(Dimitris Karampatakis, Ileana Vlassopoulou, Alexandros Zomas, Antonella Theodorakatou, Christos Papachristodoulou, Christos Spetseris) and the project was completed earlier this year. There are three volumes in total. Two are smaller whitewashed spaces and the other one is made out of stone which has been dug from the site. You can also see various large rocks and boulders spread across the site and incorporated into the beautiful design of this lovely holiday retreat.

The house offers a magnificent view over the sea and the courtyard is the perfect spot to enjoy it fromThe house offers a magnificent view over the sea and the courtyard is the perfect spot to enjoy it fromThe stone walls have a beautiful natural texture and help the house to easily blend in with the local vernacularThe stone walls have a beautiful natural texture and help the house to easily blend in with the local vernacular

Read more:  A Robust Forest House Surrounded By Pine Trees And Luxurious Finishes

The entire property was designed in such a way to allow the owners and their guests to be able to enjoy the outdoors and the gorgeous views throughout the day without being overwhelmed by the heat and the overpowering sunlight. As such, the three volumes that we mentioned are arranged around a central courtyard with a large traditional chestnut pergola. This is the focal point of the entire house and it’s a nice shaded spot protected from the elements from where to enjoy the outdoors and to admire the beautiful views. The house as a whole has an efficient layout, featuring a clear separation between the social and the private areas. Furthermore, it’s a very nice blend of traditional and contemporary elements. The hand-built stone walls are magnificent and give it tons of character while the interior has a modern and refined feel.

The courtyard is the central meeting point between all three volumes and has a traditional pergolaThe courtyard is the central meeting point between all three volumes and has a traditional pergolaThere's also a big swimming pool and an open deck with lounge chairs for some time out in the sunThere’s also a big swimming pool and an open deck with lounge chairs for some time out in the sunThere's not a very clear distinction between the indoor and the outdoor spaces as they seamlessly complement each otherThere’s not a very clear distinction between the indoor and the outdoor spaces as they seamlessly complement each otherThe private area of the house is simple, refined and designed to take advantage of the viewsThe private area of the house is simple, refined and designed to take advantage of the views
The spectacular panorama is best admired from the courtyard areaThe spectacular panorama is best admired from the courtyard areaTwo of the volumes have whitewashed walls which are common in this region and the Mediterranean areas in generalTwo of the volumes have whitewashed walls which are common in this region and the Mediterranean areas in generalThe interior of the house is warm and welcoming and has a prominent modern vibeThe interior of the house is warm and welcoming and has a prominent modern vibeThe living area has large windows, smooth white walls and is decorated by earthy color tonesThe living area has large windows, smooth white walls and is decorated by earthy color tonesThe main entrance leads directly into the living room and is marked by a simple wooden doorThe main entrance leads directly into the living room and is marked by a simple wooden doorEach section of the house is designed to celebrate the views and to be as soothing as possibleEach section of the house is designed to celebrate the views and to be as soothing as possibleThe exterior stone walls which surround the house create a protective shell and disguise the structure as part of the landscapeThe exterior stone walls which surround the house create a protective shell and disguise the structure as part of the landscapeThe texture stone walls were built by hand and look exquisiteThe texture stone walls were built by hand and look exquisiteThe stones form a bridge across the water, adding character to the poolside deckThe stones form a bridge across the water, adding character to the poolside deck

Read more:  5 Modern Projects That Reinvent The Barn House

Pictures by Claus Brechenmacher and Reiner Baumann.

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *