Japanese House from Konishi Gaffney architects

Sometimes the lack of space can make you work wonders as in this case where Konishi Gaffney architects came up with a Japanese house in Edinburgh, Scotland. The space was originally a garage where the architects came up with a Japanese house that adores sunshine and privacy. The privacy factor has been incorporated by turning the back of the house towards the lane. Towards the east of the house are three large sliding glass doors all of which open to the garden, an ideal place to bask in the morning sun.

Another interesting thing is the strip windows to the ground floor (southern side)  and the give an illusion as though the house is floating over the high garden wall. This house is a collective mix of modernity and tradition where you have chimneys propping out of a slate roof amidst a location which is urban.

Source

Read more:  The Vissershok Container Classroom
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *