Gorgeous Family Home In Montana Merges With A Lush Green Valley

This house in Montana occupies a 10-acre site situated at the confluence of two rivers. It frames gorgeous views of the valley and the mountains in the distance. Responsible for its design is architecture studio CTA Group. The team made sure to take full advantage of the amazing scenery so they did their best to help the house blend with the landscape. The flat metal roofs on two of the volumes and the exterior walls clad in dark stained cedar and stone make that happen. Inside, terrazzo floors and polished concrete surfaces create a timeless appearance. Beautiful features such as the live edge table in the dining area add a pure and organic touch to the decor.

This gorgeous permanent residence is located in Whitefish, a small town in N-W MontanaThis gorgeous permanent residence is located in Whitefish, a small town in N-W MontanaThe architects wanted the house to become a seamless addition to its natural surroundings and succeed in making it happen The architects wanted the house to become a seamless addition to its natural surroundings and succeed in making it happenThe site is gorgeous, being covered in grasses and shrubs and enjoying gorgeous viewsThe site is gorgeous, being covered in grasses and shrubs and enjoying gorgeous views

Structurally, the house is divided into three volumes. There’s the main house which contains the kitchen, dining room, living area, master suite, a study, piano room and mudroom. The layout is very efficient and there are no hallways throughout this entire volume. There’s also a guest house which contains an exercise room and two bedrooms which can be connected to form a family-style suite if desired. The third volume is the utility building which houses the garage and the workshop. It has a gabled roof and its design is inspired by the old railway maintenance sheds from this region.

Read more:  Contemporary forest residence in Guatemala

A covered porch was created between the main house and the guest house, with a TV for outdoor movie timeA covered porch was created between the main house and the guest house, with a TV for outdoor movie timeOn the outside the house is clad in dark stained cedar wood and in stone, both locally-sourcedOn the outside the house is clad in dark stained cedar wood and in stone, both locally-sourced
The stone surfaces give the house a very authentic and outstanding look, helping it to blend in with the terrainThe stone surfaces give the house a very authentic and outstanding look, helping it to blend in with the terrainLarge windows flood the living spaces with natural light and expose them to the gorgeous sceneryLarge windows flood the living spaces with natural light and expose them to the gorgeous sceneryThe wood-burning fireplace creates a very warm and welcoming ambiance in the living areaThe wood-burning fireplace creates a very warm and welcoming ambiance in the living areaThe kitchen is spacious and open and features eye-catching turquoise accentsThe kitchen is spacious and open and features eye-catching turquoise accentsThe central courtyard acts as an extension of the living areas outdoorsThe central courtyard acts as an extension of the living areas outdoorsThe main bathroom has the same turquoise accents as the kitchenThe main bathroom has the same turquoise accents as the kitchenThe freestanding tub is placed outside the bathroom, where it can take advantage of the sceneryThe freestanding tub is placed outside the bathroom, where it can take advantage of the sceneryThe green valley and the trees which surround the site turn this house into an amazing retreatThe green valley and the trees which surround the site turn this house into an amazing retreat

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *