Exposed Concrete and Glass House On a Beautiful Lake Shore

The CL76 house is a beautiful residence situated on the shore on a small lake in the Buenos Aires province, Argentina. It was designed and built here in 2015, being the result of a collaboration between studios El Aleph Arquitectura and Fritz + Fritz Arquitectos. It has two floors, both structured around a patio and designed to prioritize natural lighting and indirectly the beautiful view towards the lake.

The combination of exposed concrete and glass gives the house a modern-industrial appearanceThe combination of exposed concrete and glass gives the house a modern-industrial appearance

It’s immediately noticeable that the house has a very simple and intentionally unfinished look. From the outside, the prominent exposed concrete surfaces add a lot of character to the building. Large panorama windows expose the interior to the surrounding landscape and ensure a seamless connection between the internal areas and their adjacent terrace or patio area as well as the backyard. The ground floor has easy access to a garden which extends down the slope and to a swimming pool.

The upper floor extends over the side, forming a large covered patio belowThe upper floor extends over the side, forming a large covered patio belowThe living room is part of the ground floor social area together with the kitchen which is directly adjacent to itThe living room is part of the ground floor social area together with the kitchen which is directly adjacent to itThe spacious kitchen together with a cozy seating nook by the window are separated from the living room by a glass wallThe spacious kitchen together with a cozy seating nook by the window are separated from the living room by a glass wall

Read more:  Fantastic Holiday Home In Norway Splits Into Two Branches With Stunning Views

The living room and kitchen and dining areas are all connected as it’s customary in many modern and contemporary homes. they occupy a big section of the ground floor and open up towards a covered patio and also the yard and pool areas. The social area is not particularly large and it also incorporates a floating metal staircase which doubles as a visual divider between the lounge area and the rest of the room. There’s also a transparent glass wall between these spaces, allowing each section to function as an independent room but also connecting them together and giving the impression of a larger space. The private areas are positioned on the upper floor which gives them a gorgeous view over the entire surrounding area and the lake. They have access to open balconies with glass railings and they prioritize natural lighting just like the rest of the residence.

The house sits on a site by the lake, with a gentle slope and uneven terrainThe house sits on a site by the lake, with a gentle slope and uneven terrainThe metal staircase which connects the two floors is positioned between the living room and the kitchenThe metal staircase which connects the two floors is positioned between the living room and the kitchen
The main entrance blends in seamlessly, being marked by an opaque glass door and a small covered patioThe main entrance blends in seamlessly, being marked by an opaque glass door and a small covered patioNatural light plays an important role in all the sections of the house and on both floorsNatural light plays an important role in all the sections of the house and on both floorsA large swimming pool extends towards the lake, following the slopeA large swimming pool extends towards the lake, following the slopeThe master bathroom is large and welcoming, featuring a stylish walk-in shower with frosted glass wallsThe master bathroom is large and welcoming, featuring a stylish walk-in shower with frosted glass wallsThe bedrooms extend onto private balconies and terraces with beautiful views of the lakeThe bedrooms extend onto private balconies and terraces with beautiful views of the lakeThere's a clear distinction between the living room and the kitchen but the two are also connected on a visual levelThere’s a clear distinction between the living room and the kitchen but the two are also connected on a visual levelWooden panels on the front facade block out certain areas, offering privacy to some of the spacesWooden panels on the front facade block out certain areas, offering privacy to some of the spacesThe dining area is an extension of both the living and the living room, fitting in between these spacesThe dining area is an extension of both the living and the living room, fitting in between these spacesThe clean lines, bright colors and abundance of natural light make the kitchen look exquisiteThe clean lines, bright colors and abundance of natural light make the kitchen look exquisite

Read more:  Haus M is the house winding up the slope

Photographs: 1740.fotografia, Quiroga + Caraffa

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *