Exclusive Residence Perfectly Adapted To Its Magnificent Surroundings

Being connected to the surroundings is a top priority for a lot of contemporary houses, especially those located in beautiful areas with magnificent views. Each time the manner in which the building and the nature around it communicate and complement each other is unique and specifically linked to the topography and the conditions on the site.

The house is organized on three levels, with numerous transitions areas which blend together the indoor and outdoorThe house is organized on three levels, with numerous transitions areas which blend together the indoor and outdoor

The Tree House is a residence located in Durban, South Africa and is part of an exclusive housing estate set within one of the few remaining indigenous coastal forests. This location offers a multitude of advantages, the most obvious of which is a select collection of extraordinary views.

From an architectural point of view, the house is simple and modern, with clean-shaped volumes an minimalist linesFrom an architectural point of view, the house is simple and modern, with clean-shaped volumes an minimalist linesThe interior spaces are seamlessly blended with the outdoors, each level having access to decks and terracesThe interior spaces are seamlessly blended with the outdoors, each level having access to decks and terracesA long horizontal garden spans alongside the living spaces, just outside the huge sliding windowsA long horizontal garden spans alongside the living spaces, just outside the huge sliding windows

The house was designed by Bloc Architects in 2018 and has been specifically planned to blend into the landscape and to adapt to the subtropical climate of the area. At the same time, the architects were careful to put an emphasis on the seamless connection between the indoor and the outdoor areas and to highlight the amazing views as best as possible.

Read more:  A Modest Lake House Rises Above The Landscape To Bring The Views In

The views were an important factor which determined the overall design of the residenceThe views were an important factor which determined the overall design of the residenceThe ground floor spaces have sliding glass walls which seamlessly connect them to the gardenThe ground floor spaces have sliding glass walls which seamlessly connect them to the garden

That involved a series of different techniques which includes a careful selection of materials, the presence of sliding glass doors which disappear into the walls and a gorgeous view from every room of the house. All of this helps to immerse the house into its natural surroundings as seamlessly as possible.

The interior of the house is organized into large open floor plans with chic modern decorsThe interior of the house is organized into large open floor plans with chic modern decorsThe top floor bedrooms enjoy some of the most wonderful views, looking towards the sea over the tree topsThe top floor bedrooms enjoy some of the most wonderful views, looking towards the sea over the tree tops

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *