Dream Villa in Brazil With A Tropical Yet Very Simple Design

Two concrete units, one at the top and one at the bottom, with opposite orientations and yet in perfect harmony – this is how we’d describe this wonderful residence from Vila Princesa, Brazil. The house was designed and built by studio Rmk! Arquitetura and offers a total of 456 square meters of living space. Completed in 2018, the house enjoys a strong bond with its surroundings, a relationship emphasized by the overall design and architecture in numerous ways.

The exposed concrete structure gives the house a subtly rugged appearanceThe exposed concrete structure gives the house a subtly rugged appearanceThe interior design is defined by a palette of natural materials and finishes, including stone and woodThe interior design is defined by a palette of natural materials and finishes, including stone and woodThe living area can be seamlessly opened up onto the wooden deck and poolside areaThe living area can be seamlessly opened up onto the wooden deck and poolside areaThe living room and dining area form a single open space with large windows and modern furnitureThe living room and dining area form a single open space with large windows and modern furniture

The ground floor is where the social areas are situated. These areas are framed by large glass walls complemented by natural stone surfaces which each connect them to the outdoors in a unique and special way. This marvelous integration with the exterior is also continued upstairs where the volume extends over the ground floor unit, forming a concrete box which cantilevers on both ends. Below, a porch and a carport are sheltered beneath the volumes. A wooden deck extends the social areas outside onto the pool area and sliding glass doors eliminate the physical barrier between these spaces.

Read more:  Floatwing – The Home That Can Be Shipped Anywhere In The World

The harsh nature of the exposed concrete is beautifully complemented by warm wood surfacesThe harsh nature of the exposed concrete is beautifully complemented by warm wood surfacesThe relationship between the indoor and the outdoor is very strong and becomes a defining characteristic of the houseThe relationship between the indoor and the outdoor is very strong and becomes a defining characteristic of the houseThe cantilevered top floor forms a protective roof over the ground floor porch areaThe cantilevered top floor forms a protective roof over the ground floor porch area
The poolside deck and the rest of the outdoor spaces give the house a tropical vibeThe poolside deck and the rest of the outdoor spaces give the house a tropical vibeThe kitchen is almost entirely grey, with minimalist furniture and a beautiful wooden ceilingThe kitchen is almost entirely grey, with minimalist furniture and a beautiful wooden ceilingThe two main volumes of the house benefit from great orientation which gives them wonderful viewsThe two main volumes of the house benefit from great orientation which gives them wonderful viewsA set of tall trees give the house a nice level of privacy without completely blocking the viewA set of tall trees give the house a nice level of privacy without completely blocking the viewThanks to the large windows and sliding glass doors, the indoor-outdoor transition is very seamlessThanks to the large windows and sliding glass doors, the indoor-outdoor transition is very seamlessThe wooden staircase connecting the two floors has a minimalist design and appears to be floatingThe wooden staircase connecting the two floors has a minimalist design and appears to be floatingSliding wooden panels can easily conceal the kitchen, separating it from the living areaSliding wooden panels can easily conceal the kitchen, separating it from the living areaWhen the doors are open, the living room, kitchen and dining area become a single large volumeWhen the doors are open, the living room, kitchen and dining area become a single large volumeThe selection of materials and finishes gives the spaces a slight industrial appearanceThe selection of materials and finishes gives the spaces a slight industrial appearanceOn one side of the cantilevered top floor there's a carport neatly tucked under the concrete boxOn one side of the cantilevered top floor there’s a carport neatly tucked under the concrete box

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *