Cozy Family Home With A Floating Top Floor

The relationship between an architect and his or her projects is always special and the reasons differ every time. For architect Daniel Arev, one of the projects stood out. The clients had bought a plot which belonged to the architect’s grandparents and that brought back lots of memories. The site is located in Yehud, Israel and measures 450 square meters in total. Here, the Daniel Arev Architecture built a beautiful family home with simple and modern architecture and 350 square meters of living space organized on two floors.

The solid concrete walls which frame the ground floor are meant to offer privacy without closing off the spaces completelyThe solid concrete walls which frame the ground floor are meant to offer privacy without closing off the spaces completelyFull-height windows open up the living areas towards the garden allowing sunlight to enter the spaceFull-height windows open up the living areas towards the garden allowing sunlight to enter the spaceThe house has an L-shaped floor plan with the inner lines facing the terrace and the gardenThe house has an L-shaped floor plan with the inner lines facing the terrace and the garden

The ground floor is a large open space with big glass windows and with panoramic views of the garden and backyard landscape. It’s also open towards a bbq area. The upper floor contains four bedrooms and has its own share of beautiful views but also a high level of privacy, just like the ground floor actually which features this solid concrete wall designed specifically for this purpose. The cool thing about the top floor is the fact that it appears to be floating. The floors and the spaces they contain have in common a simple and welcoming home interior defined by patterned area rugs and other cozy accent details.

Read more:  L Shaped House Design by Christopherchris Architect

The outer lines of the L-shaped floor plan are facing the citrus trees and the concrete walls, for increased privacyThe outer lines of the L-shaped floor plan are facing the citrus trees and the concrete walls, for increased privacyThe ground floor is a single large and open space, with the exception of the home office which sits separately in a cornerThe ground floor is a single large and open space, with the exception of the home office which sits separately in a cornerThe transition between the indoor living spaces and the outdoor terrace is seamless and felicitated by the sliding glass doorsThe transition between the indoor living spaces and the outdoor terrace is seamless and felicitated by the sliding glass doorsThe upper floor features a series of windows and shutters which ensure the continuity of the designThe upper floor features a series of windows and shutters which ensure the continuity of the design
The street-facing walls on the ground floor have clerestory windows that let in light and views towards the skyThe street-facing walls on the ground floor have clerestory windows that let in light and views towards the skyThe kitchen is open and features a large island with a very thin and slender top complemented by bar stoolsThe kitchen is open and features a large island with a very thin and slender top complemented by bar stoolsContrary to what the street-facing facade suggests, the house is very open and has a strong connection with natureContrary to what the street-facing facade suggests, the house is very open and has a strong connection with natureThe L-shaped floor plan is practical and suits the house for a variety of reasons, privacy being one of themThe L-shaped floor plan is practical and suits the house for a variety of reasons, privacy being one of themThe wood and metal staircase which connects the floors is complemented by a matching dining table setThe wood and metal staircase which connects the floors is complemented by a matching dining table setThe upper floor is divided into two wings, one of which contains the master bedroom suiteThe upper floor is divided into two wings, one of which contains the master bedroom suiteA series og H-shaped columns frame the ground floor and offer support, allowing it to be openA series og H-shaped columns frame the ground floor and offer support, allowing it to be openThe interior design of the house is welcoming, warm and cozy thanks to the materials, textures and colors usedThe interior design of the house is welcoming, warm and cozy thanks to the materials, textures and colors usedThe unusual visual distinction between the two floors is also visible at night and the effect is quite dramaticThe unusual visual distinction between the two floors is also visible at night and the effect is quite dramatic

Read more:  A Traditional Row House With A Modern Backyard Extension

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *