Contemporary House With A Minimalistic, White Aesthetic

Although it sits of a pretty small plot of land, this cool-looking contemporary house makes the most of its location and takes takes full advantage of the views. The house was designed by Gallardo Llopis Arquitectos and is located in Ibiza. It’s a two-storey structure with a clean and minimalistic aesthetic and it enjoys a very close connection with the outdoors, featuring a backyard pool with an adjacent deck protected by the cantilevering upper volume.

Gallardo Llopis Arquitectos

The irregular topography didn’t really impact the project in a negative but rather inspired the architects to play with different heights, giving the house more dimension and more character.

The house opens up fully to let the views and the outdoors in, both on the ground floor and the upper levelThe house opens up fully to let the views and the outdoors in, both on the ground floor and the upper levelThe corner plot offers multiple advantages, the views being the most significant oneThe corner plot offers multiple advantages, the views being the most significant one

It’s important to mention that the house sits on a corner lot which gives it a clear field of view, allowing it to offer wonderful panoramic views which are nicely emphasized by the glazed corners that seamlessly blur the boundaries between the indoor and the outdoor spaces.

 The house has a very clean and minimalistic aesthetic, featuring an all white exterior with large glazed surfacesThe house has a very clean and minimalistic aesthetic, featuring an all white exterior with large glazed surfacesThe cantilevered upper level forms a protective roof over the poolside deck, making the indoor-outdoor transition even smootherThe cantilevered upper level forms a protective roof over the poolside deck, making the indoor-outdoor transition even smootherThe ground floor has sliding glass panels and glazed corners which take full advantage of the views in every wayThe ground floor has sliding glass panels and glazed corners which take full advantage of the views in every way

Read more:  The Easy Way for Constructing Pole Barn Houses

The ground floor is where all the day areas are situated, with the kitchen, living room and dining area being combined into a large open volume. The cantilevered upper level contains all the night spaces with the exception of the master bedroom suite which occupies the entire western side of the house. The upper floor opens onto a continuous terrace which extends over the poolside deck and has glass railings which don’t obstruct the view yet are safe and durable.

The plot is not big but still leaves room for a backyard pool and a garden area to the sideThe plot is not big but still leaves room for a backyard pool and a garden area to the side
The water in the pool is level with the deck which enhances the continuity between all the different spacesThe water in the pool is level with the deck which enhances the continuity between all the different spacesA crisp white curved wall frames the site offering it privacy from the street without blocking the views, thanks to the uneven topographyA crisp white curved wall frames the site offering it privacy from the street without blocking the views, thanks to the uneven topographyThe upper level, just like the ground floor, has a fully transparent rear facade which opens onto a terraceThe upper level, just like the ground floor, has a fully transparent rear facade which opens onto a terraceInside, the kitchen, living room and dining area share the same volume with a sleek staircase serving as a backdropInside, the kitchen, living room and dining area share the same volume with a sleek staircase serving as a backdropThe sliding glass doors bring inside the wonderful views, allowing them to be the center of attentionThe sliding glass doors bring inside the wonderful views, allowing them to be the center of attentionThe ground floor spaces have a double orientation which facilitates cross ventilation and spacial continuityThe ground floor spaces have a double orientation which facilitates cross ventilation and spacial continuityThe interior design is minimalistic, with clean white walls, ceilings and concrete flooring throughout the houseThe interior design is minimalistic, with clean white walls, ceilings and concrete flooring throughout the houseThe neutral chromatic palette and overall lack of eye-catching features allow the interior design to put full emphasis on the viewsThe neutral chromatic palette and overall lack of eye-catching features allow the interior design to put full emphasis on the viewsThe ground floor living areas lack the usual ceiling-mounted light fixtures, featuring LED strips insteadThe ground floor living areas lack the usual ceiling-mounted light fixtures, featuring LED strips insteadThe house manages to take advantage of the views but also to maintain a nice level of privacy throughout the spacesThe house manages to take advantage of the views but also to maintain a nice level of privacy throughout the spaces

Read more:  Fascinating Residence in São Paulo, Brazil

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *