Concrete House Surrounded By Foothills And Wild Views

Nestled within the foothills of San Bernardino National Forest in the United States, this residence is a quiet and serene refuge surrounded by wonderful views and a gorgeous landscape. It was built here in 2016 by architecture studio Walker Workshop. the project consisted of a single family residence and a separate pool house complemented by a series of outdoor elements including a large lap pool and a spa. These were built using a simple palette of materials focused around grey plaster and cast in place concrete. They’re organized into several programatic zones and act as independent structures but at the same time remain connected on a deeper level. All the structures are also strongly connected to their surroundings.

The main residence and the pool house function as separate structures but still remain connected on a higher levelThe main residence and the pool house function as separate structures but still remain connected on a higher levelAll the major sections of the house enjoy a strong connection with the outdoors, some more pronounced than othersAll the major sections of the house enjoy a strong connection with the outdoors, some more pronounced than othersThe lap pool and spa are the main features which fill in the spatial gaps between the main residence and the pool houseThe lap pool and spa are the main features which fill in the spatial gaps between the main residence and the pool house

The main residence houses the living room, dining area, kitchen, three bedrooms, four bathrooms and a 3-car garage. It also features an indoor-outdoor fireplace which is one of the features that seamlessly connect the indoor spaces to the outdoors. The panoramic views are an important part of the design as a whole and can be admired from all parts of the house. The pool house is positioned on slightly higher ground and is built into the hillside. Its internal spaces open up onto an outdoor living area and the swimming pool. The strong connection between the volumes and the surrounding landscape is emphasized through large windows, sliding glass doors and numerous outdoor functions spread across the site.

Read more:  Secluded Summer House in Japan

The pool house is very interesting because it's built into the hillside and thus blend into the landscape very easilyThe pool house is very interesting because it’s built into the hillside and thus blend into the landscape very easilyLarge sliding glass doors ensure a seamless transition between the living area, the adjacent deck and the landscape that unfolds beyond itLarge sliding glass doors ensure a seamless transition between the living area, the adjacent deck and the landscape that unfolds beyond it
The private sections of the house enjoy more privacy but they too open onto the beautiful outdoor spacesThe private sections of the house enjoy more privacy but they too open onto the beautiful outdoor spacesThe main house is positioned slightly lower than the pool house which gives it a unique view of the surrounding landscapeThe main house is positioned slightly lower than the pool house which gives it a unique view of the surrounding landscapeThe house is framed by big thick walls which provide good insulation and privacyThe house is framed by big thick walls which provide good insulation and privacyThe simplicity which defines the exterior of the house is also notable indoors where the materials, finishes and colors are very simpleThe simplicity which defines the exterior of the house is also notable indoors where the materials, finishes and colors are very simpleThe indoor and outdoor spaces are distributed into several functional zones which interact seamlessly with each otherThe indoor and outdoor spaces are distributed into several functional zones which interact seamlessly with each otherBecause the site is nestled among the various foothills, this makes it feel protected and intimateBecause the site is nestled among the various foothills, this makes it feel protected and intimateThe distribution of the spaces was done in relation to the topography and the viewsThe distribution of the spaces was done in relation to the topography and the views

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *