Classic Art Deco Home Transformed By A Stylish New Extension

A lot of remodeling projects can be considered great sources of inspiration. It’s always interesting to see how old structures evolve over time, how they change but also how they sometimes stay true to their original design and character. Today we’re checking out a project that was completed in 2020 by studio Contech.

The extension features an asymmetrical, sloping roof which appears to be partially floatingThe extension features an asymmetrical, sloping roof which appears to be partially floating

They worked on the renovation and expansion of a family residence located in Adelaide, Australia. The main goal was to give this 1950’s art deco house a series of spacious new living areas where the family can entertain. These were added in the new extension and they have a strong connection with the backyard which was one of the requirements.

The kitchen features a beautiful accent wall made from recycled bricksThe kitchen features a beautiful accent wall made from recycled bricks

What’s interesting about the Plympton Residence is the fact that it looks quite modest and understated from the street but it becomes more and more rich in details as you step inside and get to discover all the spaces. Also, the entrance has a direct line of sight towards the swimming pool in the backyard which instantly draws the guests in and gives them something to focus on as they go through the living area. 

Read more:  Contemporary Residence in Uruguay by Martin Gomez Arquitectos

This cozy living area has a super narrow horizontal window and a stylish wooden ceilingThis cozy living area has a super narrow horizontal window and a stylish wooden ceilingThe social areas transition seamlessly outside and onto a lower deck areaThe social areas transition seamlessly outside and onto a lower deck area
This beautiful outdoor bar area is placed along the side of the houseThis beautiful outdoor bar area is placed along the side of the house

There’s a strong focus on the outdoor areas and the transitions between the indoor spaces and the backyard. A large panoramic window frames a view of the pool and the polished concrete floor extends a bit outside, then transitioning onto a beautiful wooden deck. Although there’s not a ton of space outside, the backyard is filled with cool features such as a fire pit, a sheltered seating area, an outdoor bar and an alfresco dining area. 

The glazed walls and the extended concrete floor make the indoor and outdoor areas feel closeThe glazed walls and the extended concrete floor make the indoor and outdoor areas feel closeA large wall mirror and a minimalistic glass shower enclosure give this bathroom a very open and airy lookA large wall mirror and a minimalistic glass shower enclosure give this bathroom a very open and airy lookThe concrete bathtub is an unexpected but also really cool featureThe concrete bathtub is an unexpected but also really cool featureA subtle band of LED lights marks the transition between the concrete floor and the wooden deckA subtle band of LED lights marks the transition between the concrete floor and the wooden deckThe outdoor areas are partially open and partially sheltered underneath a wooden roofThe outdoor areas are partially open and partially sheltered underneath a wooden roof

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *