Casual Spanish Summer House With a Mediterranean Design

The Palern House definitely has a Mediterranean vibe to it, especially when considered in the context of its surroundings. This is a separate, independent building designed as an extension of an existing hotel. It’s intended to serve as a holiday house and its beautiful and breezy design reflects that. You can find it at the center of Mallorca, in Spain, in a beautiful area with the gorgeous rural landscape. This is a project completed by the architect at OHLAB in 2019. The house offers a total of 180 square meters of living space (1937 square feet) which are designed to seamlessly integrate with the surroundings and to create a relaxed and laid back atmosphere.

This small holiday house enjoys a beautiful relationship with its immediate surroundingsThis small holiday house enjoys a beautiful relationship with its immediate surroundingsThe central living area is open on both sides and welcomes the outdoors inThe central living area is open on both sides and welcomes the outdoors in

Everything is organized on only one level, giving easy and convenient access outside of every section of the house. The floor plan is elongated and has a width limited to 6 meters for convenience and cost-efficiency. The house sits parallel to the slope which allows it to offer beautiful views from every room and to maintain a harmonious relationship with the immediate surroundings throughout the entire floor plan.

Read more:  L71 Single Family House in Bangkok

the kitchen has hanging ceiling storage and a simple and airy designthe kitchen has hanging ceiling storage and a simple and airy designNeutral and earthy colors add a beach-inspired look to the interior of the houseNeutral and earthy colors add a beach-inspired look to the interior of the house

The living and dining areas are combined into an open space with terraces on each side. They have a breezy pergola ceiling that extends outside and offers shade and protection from the elements for the terraces. The pitched roof of the house and the wooden window shutters add a nice farmhouse-inspired look and allow the interior spaces to gain a bit of height in a natural way. Outside, one of the terraces overlooks a swimming pool placed on a lower level down the slope.

The large bedroom windows have wooden shutters with a retro blue finishThe large bedroom windows have wooden shutters with a retro blue finish
The pergola ceiling in the living area extends outside on both sidesThe pergola ceiling in the living area extends outside on both sidesDifferent finishes and textures were used in order to create diversity throughout the interiorDifferent finishes and textures were used in order to create diversity throughout the interiorThe house has a beautiful forest backdrop which can be admired from each and every roomThe house has a beautiful forest backdrop which can be admired from each and every roomThe slope provides the house with different elevations and a panoramic view of the countryside landscapeThe slope provides the house with different elevations and a panoramic view of the countryside landscapeThe two covered terraces offer expansive views on opposite sides of the houseThe two covered terraces offer expansive views on opposite sides of the houseThe swimming pool embraces the slope and sits parallel to the houseThe swimming pool embraces the slope and sits parallel to the houseThe central living area can be completely open to the exterior and has beautiful shade curtainsThe central living area can be completely open to the exterior and has beautiful shade curtainsNatural and local materials and traditional building techniques were used throughout the entire houseNatural and local materials and traditional building techniques were used throughout the entire house

Read more:  A Modern Residence With An Unusual Shape In Tokyo, Japan

Photographs: José Hevia

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *