Beautiful Woodland House Built From Five Prefab Modules

We’re quite used to seeing a lot of prefab cabins and other structures that are small and lack certain features but that’s not always the case. In fact, a great thing about prefabricated structures in general is that they can be modular and can be shaped in all sorts of interesting ways. 

The location of the house is very beautiful, with lots of greenery and trees around itThe location of the house is very beautiful, with lots of greenery and trees around it

With that in mind, we’re checking out an amazing project from Canada which was completed in 2019 by studio Figurr Architects Collective. It’s a 4200 sq ft house which is 390 square meters and it has two floors. It’s been built from a total of five prefabricated custom modules which measures around 15 ft in length each. These were individually assembled and then transported on site which was quite challenging considering the terrain and remote location. Once there, the house started to take shape and it’s a sight to behold. 

From the exterior the house appears very simple and modern, with a clean and eye-catching geometryFrom the exterior the house appears very simple and modern, with a clean and eye-catching geometry

The chosen site for this project was previously occupied by an old house which was demolished previous to starting construction. In its place this amazing new structure was erected. It’s more modern and what makes it really cool is the fact that it has a minimal environmental footprint. The architects were careful to choose local and sustainable materials for this project and make the house as energy-efficient as possible. 

Read more:  Exotic Brazilian house designed by Humberto Hermeto

The interior is organized on two floors which are connected by this simple wooden staircaseThe interior is organized on two floors which are connected by this simple wooden staircaseThe ground floor has an open concept with a large kitchen and a dining area right next to itThe ground floor has an open concept with a large kitchen and a dining area right next to it

They also gave the new house large windows which take advantage of the magnificent woodland panorama as well as let in natural sunlight and help reduce the heating and lighting costs. For the interior they chose to use lots of warm wood in order to create a welcoming and comfortable environment where each family member can have their own space but also feel connected to everyone else. 

The color palette featured on the outside of the house allows it to blend into the woodland decorThe color palette featured on the outside of the house allows it to blend into the woodland decorThe dark sections help to outline the geometry of the house and give it a modern appearanceThe dark sections help to outline the geometry of the house and give it a modern appearanceThe dining table is framed by big windows that bring the outdoor beauty insideThe dining table is framed by big windows that bring the outdoor beauty insideThe deck is slightly lowered in order to preserve the beautiful panorama that can be admired from insideThe deck is slightly lowered in order to preserve the beautiful panorama that can be admired from insideThe wood ceiling and dividing wall add warmth to the kitchen which has a white designThe wood ceiling and dividing wall add warmth to the kitchen which has a white designThe living room is very cozy, featuring a fireplace, comfortable seating and a nice reading corner by the windowThe living room is very cozy, featuring a fireplace, comfortable seating and a nice reading corner by the windowSome sections of the house are closed off in order to ensure more privacy indoorsSome sections of the house are closed off in order to ensure more privacy indoorsThe entrance is marked by a small porch and is sheltered in the cornerThe entrance is marked by a small porch and is sheltered in the cornerThe five modules used in the construction of the house overlap seamlesslyThe five modules used in the construction of the house overlap seamlessly

Read more:  The sustainable and luxurious House by the Pond from Water Mill, New York

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *