Beautiful Residence On The Edge Of An Extinct Volcano

Situated at the transition between the vast agricultural valley to the North and the forested hillside to the South, this residence takes it all the beauty that surrounds it. The house was designed and built by studio Scott | Edwards Architecture and is located in the Hood River area of Oregon, US. It sits very close to an extinct volcano and it looks as if it’s tucked into the hillside although that’s not the case. Although it looks as if the house has a continuous and linear layout there’s actually a separation. At the center there’s a large void with a modern fireplace and comfortable seating around it, a transitional area between the indoor and the outdoor.

Instead of an exterior deck/ patio area, the house features a central void sheltered by the roofInstead of an exterior deck/ patio area, the house features a central void sheltered by the roofThis central void acts as a buffer between the day and night areas as well as an indoor-outdoor type of spaceThis central void acts as a buffer between the day and night areas as well as an indoor-outdoor type of space

A solid concrete wall marks the South-facing side of the house. This acts as a sort of shield, protecting the house from the harsh winds, the rain and the heavy snow coming down from the South forest area. The Northern facade is by comparison quite the opposite. The house opens up to the outdoors, featuring large windows and sliding glass doors and enjoying a panoramic view of the valley. As far as the interior is concerned, the house has a beautiful kitchen, dining room and living area complemented by a sculptural globe lighting fixture. This is the day area, situated to the left. The sleeping area occupies and right side of the house.

Read more:  The cozy La Luge cabin – a contemporary holiday attraction in Quebec

The side of the house facing South features a concrete wall designed to offer protection from the elementsThe side of the house facing South features a concrete wall designed to offer protection from the elementsThe concrete wall also incorporates a tall chimney for the central fireplaceThe concrete wall also incorporates a tall chimney for the central fireplace
The house overlooks the valley and enjoys a panoramic view which can be admired from every roomThe house overlooks the valley and enjoys a panoramic view which can be admired from every roomThe day area houses and open plan kitchen, dining room and living area and has a very inviting vibeThe day area houses and open plan kitchen, dining room and living area and has a very inviting vibeThe night zone also has large sliding glass doors, enjoying a strong connection to the outdoorsThe night zone also has large sliding glass doors, enjoying a strong connection to the outdoorsThe concrete wall is not an external addition but an actual integral part of the houseThe concrete wall is not an external addition but an actual integral part of the houseA patterned area rug gives the living room a very pleasant and homely characterA patterned area rug gives the living room a very pleasant and homely characterBy incorporating the outdoor functions into the house itself, the architects managed to maintain a linear and simple layoutBy incorporating the outdoor functions into the house itself, the architects managed to maintain a linear and simple layoutThe large openings bring in lots of natural sunlight and expose the spaces to the beautiful sceneryThe large openings bring in lots of natural sunlight and expose the spaces to the beautiful scenery

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *