A Trio Of Volumes Connected By Gabled Roofs Form A House With A Great View

The unusual and repetitive design of this residence in Hollywood Hills is inspired by The Kimbell Art Museum in Texas which has a similar structure but with arched and rounded volumes. This house on the other hand features three simple volumes parallel to each connected and connected by gabled roofs. The house is located in Los Angeles and was designed by studio Standard Architecture. It’s perched on a cliff which gives it beautiful 180 degree views of the city and it has an interesting design overall. Its three white volumes have a symmetrical look, with large windows at the front and the rear sides and with sliding glass doors to connect them to the beautiful outdoor spaces.

The house sits on a one acre plot of land on top of a cliff that overlooks the city of L.A.The house sits on a one acre plot of land on top of a cliff that overlooks the city of L.A.This is a 10,000 square foot (920 square meters) house in total with expansive outdoor spaces and generous indoor areasThis is a 10,000 square foot (920 square meters) house in total with expansive outdoor spaces and generous indoor areas

The central volume houses the open living room and dining areas and has a double height ceiling which creates a very airy and spacious feel. There’s also a kitchen and a home theater and a series of large pivot glass doors that connect the interior spaces to an open terrace. The back garden is framed on the outer edge by a trapezoid=shaped cantilevered infinity pool. The rest of the space is filled with patios and casual lounge areas surrounded by greenery. The two other volumes frame the central living area and are split into two levels. They contain four upstairs bedrooms connected to a shared terrace. They’re bright, airy and inviting and they enjoy gorgeous views as well as a close connection to the outdoors.

Read more:  L-Shaped Family Home Formed Of Cubes And Bridges

The main entrance is marked by a large wooden door leading into the living areasThe main entrance is marked by a large wooden door leading into the living areasThe living room has 30 ft (9m) high ceiling and that gives it a very open and airy lookThe living room has 30 ft (9m) high ceiling and that gives it a very open and airy lookThe interior spaces are simple and have little furniture which puts an emphasis on the outdoors and the panoramic viewsThe interior spaces are simple and have little furniture which puts an emphasis on the outdoors and the panoramic views
Pivot glass door allow the interior spaces to be easily opened onto the terrace and the back gardenPivot glass door allow the interior spaces to be easily opened onto the terrace and the back gardenThe staircase fits in between the parallel volumes and connects the upper and lower spacesThe staircase fits in between the parallel volumes and connects the upper and lower spacesThe bedrooms are housed upstairs and have access to their own terrace with beautiful viewsThe bedrooms are housed upstairs and have access to their own terrace with beautiful viewsEach of the three volumes has glazed front and back walls and pivot doors that connect them to the large backyardEach of the three volumes has glazed front and back walls and pivot doors that connect them to the large backyardAt the front there's a driveway and a two-car garage on the sideAt the front there’s a driveway and a two-car garage on the sideThe backyard features a large infinity pool which cantilevers over the edge of the sideThe backyard features a large infinity pool which cantilevers over the edge of the sideThe kitchen has expansive storage inside the custom wooden cabinetry and the matching islandThe kitchen has expansive storage inside the custom wooden cabinetry and the matching islandThe upstairs lounge area overlooks the double-height living room and has one of the best views in the houseThe upstairs lounge area overlooks the double-height living room and has one of the best views in the house

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *