A Stylish Glass And Concrete House Shielded By Lush Greenery

The Stark House is designed by Park Associates and was just completed earlier this year. It’s a contemporary residences located in Singapore, surrounded by a rather diverse context with lots of different types of buildings in the area. The architects wanted to use this unique context in their favor so they found inspiration in the unusual topography of the site and its immediate surroundings. The house responds to its location by facing away from the front side of the site which is facing the neighboring houses and looks instead towards the back and the lush greenery out here.

Although the site is not expansive, the architects managed to make it seem deeper than it actually isAlthough the site is not expansive, the architects managed to make it seem deeper than it actually is
The houses faces away from the front side of the lot and opens up towards the back of the siteThe houses faces away from the front side of the lot and opens up towards the back of the siteThe upper floor enjoys a panoramic view of the backyard and all the greenery out hereThe upper floor enjoys a panoramic view of the backyard and all the greenery out here

The large trees at the back of the site were preserved and became a beautiful green shield for the house, offering privacy and shade. Another really cool feature of this concrete and glass house is the basement nook which the architects built in response to the site’s natural topography. This area opens out to the yard and together with the swimming pool actually becomes the focal point of the whole outdoor entertainment area.

Read more:  Contemporary dream house with swimming pool

The indoor and outdoor areas are closely and seamlessly connected thanks to the house's unique architectureThe indoor and outdoor areas are closely and seamlessly connected thanks to the house’s unique architectureThe ground floor areas have sliding glass doors which open up and unify the indoor and outdoor functionsThe ground floor areas have sliding glass doors which open up and unify the indoor and outdoor functions
The full-height windows and large glass doors let in lots of sunlight while also letting the outdoors inThe full-height windows and large glass doors let in lots of sunlight while also letting the outdoors in

As for the indoor spaces, they’re very simple and focused towards the views and the outdoor areas in general. The color scheme is reduced to neutrals with an emphasis on exposed concrete which is also true for the interior of the house so the design is actually very harmonious.

This is the staircase which connects the two floors. It's simple and modern just like the rest of the featuresThis is the staircase which connects the two floors. It’s simple and modern just like the rest of the featuresLong fabric curtains add texture to the interior design and also create a welcoming and comfortable ambianceLong fabric curtains add texture to the interior design and also create a welcoming and comfortable ambianceThe palette of materials, finishes and colors is very limited which allows the focus to remain on the viewsThe palette of materials, finishes and colors is very limited which allows the focus to remain on the viewsAll the greenery and the trees at the back of the site form a really cool privacy screen for the houseAll the greenery and the trees at the back of the site form a really cool privacy screen for the houseThe open area at the back of the house is shielded by concrete walls and lush greeneryThe open area at the back of the house is shielded by concrete walls and lush greenery

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *