A Stylish Contemporary House In Rural Australia Boasts A Black and White Palette

This gorgeous Australian house occupies a small plateau in the Hepburn Springs resort town. It serves as a second home and a cozy retreat and it has a very interesting design. Upon reaching the beautiful, semi-rural site it becomes immediately apparent that the house is composed of two very different sections.

The house is structured into two big volumes perpendicular to one anotherThe house is structured into two big volumes perpendicular to one another

One is the main volume which has a gabled roof, large glazed sections and is entirely clad in slate shingles. The other is a smaller, plain white volume with a rectangular shape and a flat roof. They serve different purposes and they each have their own unique style and look. The house in its entirely was designed and built by architecture office Telha Clarke.

The larger volume has a gabled roof and large glazed wallsThe larger volume has a gabled roof and large glazed wallsThe living room, dining area and the kitchen are combined into a large roomThe living room, dining area and the kitchen are combined into a large room

The two volumes are positioned perpendicular to one another. The larger and taller one contains the living areas and the master bedroom and the other serves as a guest wing and garage. The common areas are combined into a large open plan living space with a beautiful black and white palette. Tall and narrow windows with black frames penetrate the roof and a fully-glazed wall at the back of the volume frames the best view in the house. In comparison, the guest area has a simpler design and features a muted palette of materials and finishes. Nevertheless, these two volumes complement each other perfectly.

Read more:  Modern Cabin-Like Retreat Rules The Californian Landscape

The tall and narrow windows go straight up and don't follow the shape of the roofThe tall and narrow windows go straight up and don’t follow the shape of the roofThe windows are offset and that results in an asymmetrical designThe windows are offset and that results in an asymmetrical designThe kitchen is entirely white with the exception of the island which has a dark timber finishThe kitchen is entirely white with the exception of the island which has a dark timber finishA long corridor separates the living area from the master bedroomA long corridor separates the living area from the master bedroomThe guest wing has a similar contemporary design but features less vibrant colors and contrastsThe guest wing has a similar contemporary design but features less vibrant colors and contrastsWhite is the predominant color featured throughout the house, complemented by black and warm neutralsWhite is the predominant color featured throughout the house, complemented by black and warm neutrals

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *