A Split-Level House Set At The Edge Of A Golf Course

This is a residence located on the 13th Beach Golf Course Estate in Connerwarre, Australia. It’s a split level home with a total surface of 309.5 square meters. It was designed and built by Bespoke Architects in 2017 and there’s a lot worth mentioning about this project. First of all, all the views are beautiful. We’re saying all because the house is facing the sand dunes towards the south, has a courtyard to the east with views towards a tree reserve and also opens up to the golf course while the northern wing is oriented towards the street.

The house is clad in ash wood on the outside and has a garage with a black shell which contrasts with the living spacesThe house is clad in ash wood on the outside and has a garage with a black shell which contrasts with the living spacesThis is a split-level home with various separate zones that in a way are separate structures with their own characterThis is a split-level home with various separate zones that in a way are separate structures with their own character

The design of the house was in part dictated by the local restrictions which required setbacks on all four sides as well as a limited palette of materials used on the exterior of the building. In order to follow these guidelines and to also be able to offer their clients the mid-century modern home that they desired, the architects chose to give the house a reverse skin and by that we mean that they made the interior walls out of concrete and they covered the exterior walls in ash wood.

Read more:  Luxury Villa Rental in France

Various different zones and functions are delineated throughout the interior and exterior spaces, like this gardenVarious different zones and functions are delineated throughout the interior and exterior spaces, like this gardenThe house features cantilevered concrete floors which make the volumes appear to be floatingThe house features cantilevered concrete floors which make the volumes appear to be floatingThe interior spaces open up towards the golf course on one side and the sand dunes on the otherThe interior spaces open up towards the golf course on one side and the sand dunes on the otherSolid walls offer privacy from the street and ensure a cozy and comfortable ambiance inside the houseSolid walls offer privacy from the street and ensure a cozy and comfortable ambiance inside the houseDifferent floor levels throughout the house delineate the various zones and set a clear distinction between themDifferent floor levels throughout the house delineate the various zones and set a clear distinction between themA central courtyard is formed between the different volumes of the houseA central courtyard is formed between the different volumes of the house
The courtyard has a flat and simple landscape and serves as an al-fresco lounge areaThe courtyard has a flat and simple landscape and serves as an al-fresco lounge areaThe internal courtyard is both open and intimate, being clearly delineated at the edges of the siteThe internal courtyard is both open and intimate, being clearly delineated at the edges of the siteInside the house, large windows give the living room views towards the sand dunesInside the house, large windows give the living room views towards the sand dunesThe interior is quite small so some of the spaces are multifunctional. This is a living room-kitchen-dining area comboThe interior is quite small so some of the spaces are multifunctional. This is a living room-kitchen-dining area comboThe exposed beams on the ceiling and the fireplace create a sense of warmth and comfort in the living areaThe exposed beams on the ceiling and the fireplace create a sense of warmth and comfort in the living areaThe kitchen is open but pretty small and has a very user-friendly and welcoming design and layoutThe kitchen is open but pretty small and has a very user-friendly and welcoming design and layoutThe kitchen island doubles as a divider between the cooking area and the dining space and living areaThe kitchen island doubles as a divider between the cooking area and the dining space and living areaThe study can also function as a guest room or as an additional entertainment area when neededThe study can also function as a guest room or as an additional entertainment area when neededThe owners wanted the interior decor to have a mid-century modern vibe and they achieved that through artworkThe owners wanted the interior decor to have a mid-century modern vibe and they achieved that through artworkThe main bathroom also functions as a laundry area, having a separate section specifically designed for this purposeThe main bathroom also functions as a laundry area, having a separate section specifically designed for this purposeLarge wall mirrors and wall-mounted vanities help give the bathrooms an open and spacious feelLarge wall mirrors and wall-mounted vanities help give the bathrooms an open and spacious feel

Read more:  Wooden structure house in Japan by Edward Suzuki Associates

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *