A Modern Family Home Hidden Behind A Countryside Aesthetic

The majority of modern and contemporary houses are defined by minimalism which is often expected and appreciated. However, the style doesn’t always suit every project. This is a family residence located in Cotia, Brazil. It was designed by studio Belluzzo Martinhao Arquitetos and its owners wanted it to have a countryside aspect which would help it look more welcoming. The glazed sliding doors bring the outdoors in and expose the interior spaces to the panoramic views, making the most of the surrounding landscape.

This is a single-story house designed to be first and foremost welcoming and user-orientedThis is a single-story house designed to be first and foremost welcoming and user-orientedThe house has four bedroom suites, one of which serves as a home officeThe house has four bedroom suites, one of which serves as a home officeThe connection with the outdoors is expressed through large sliding glass doors which open up the decorThe connection with the outdoors is expressed through large sliding glass doors which open up the decor

The house sits on a 1,200 square meter with a 10-meter slope. The house is placed at an elevation of 7 meters from street level, featuring a large plateau which offers an amazing view over the treetops. The entrance and the garage are positioned at the bottom of the site. The social areas sit towards the front of the lot, with the master suite facing the rear. The house has a large backyard garden which seamlessly merges with the woods behind it. The structure and design of the building put an emphasis on the dialogue between the indoor and the outdoor and they do it through their simplicity.

Read more:  Luxury Waterfront House With Amazing Lake Views

The leisure areas are connected on an open floor plan with full-height sliding doors which frame the viewThe leisure areas are connected on an open floor plan with full-height sliding doors which frame the viewThe living area opens up towards the poolside terrace, having the garden and the forest as a backdropThe living area opens up towards the poolside terrace, having the garden and the forest as a backdrop
The reason for choosing a countryside aesthetic was to avoid the cold and austere character of modern structuresThe reason for choosing a countryside aesthetic was to avoid the cold and austere character of modern structuresThe kitchen and dining room are blended into one space with a very warm and inviting appearanceThe kitchen and dining room are blended into one space with a very warm and inviting appearanceThe seamless transition between the indoor and the outdoor spaces blurs the physical boundaries completelyThe seamless transition between the indoor and the outdoor spaces blurs the physical boundaries completelyA huge backlit wall mirror enlarges the bathroom visually while also highlighting its beautiful colorsA huge backlit wall mirror enlarges the bathroom visually while also highlighting its beautiful colorsThe poolside deck and adjacent area are treated as seamless extensions of the indoor living roomThe poolside deck and adjacent area are treated as seamless extensions of the indoor living roomThere's a wooden deck one level below the pool, overlooking the garden and preserving an unobstructed viewThere’s a wooden deck one level below the pool, overlooking the garden and preserving an unobstructed viewUsing a palette of simple materials and an eclectic aesthetic, the architects designed the perfect family homeUsing a palette of simple materials and an eclectic aesthetic, the architects designed the perfect family home

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *