A Beautiful House In Georgia Hidden From all Its Neighbors

There aren’t many houses built out of concrete in the Tiflis region of Georgia which makes this one quite special in that way. It’s a beautiful house with a contemporary design built here in 2019 by NOA Studio. It’s one of the first concrete residences in this area but it’s also special in a few other ways, one being the way in which it’s positioned and oriented on the site. 

The house is very open towards the back but remains hidden on the opposite sideThe house is very open towards the back but remains hidden on the opposite side

The house sits on a sloped site and it’s surrounded by lots of neighboring buildings. In order to offer it plenty of privacy, the architects had to come up with a plan which is adapted to the unique particularities of the terrain. 

Small patches of greenery allow nature to also become a part of the interior design and decor of the houseSmall patches of greenery allow nature to also become a part of the interior design and decor of the houseThe entire house is built out of concrete, this also being the main material featured insideThe entire house is built out of concrete, this also being the main material featured inside

Another important factor that determined the overall design and orientation of the house was the beautiful view of the Caucasus mountains that this site offers. The architects took advantage of the sloping terrain to create a tiered design where the house sits in the middle point, with a garden above street level at the top and another garden below. That way it gets to enjoy these wonderful views and it also remains hidden from the street which gives it privacy from the neighboring homes. 

Read more:  Résidence étudiante & médicalisée by ECDM

Slim concrete partitions out on the terrace allow each room to frame a beautiful view of the garden and the mountains in the distanceSlim concrete partitions out on the terrace allow each room to frame a beautiful view of the garden and the mountains in the distance
A stylish system of hanging lights illuminates the spacious living area in a really cool wayA stylish system of hanging lights illuminates the spacious living area in a really cool wayThe kitchen is big and open and it's all white which gives it a bright and airy feelThe kitchen is big and open and it’s all white which gives it a bright and airy feelA series of concrete stairs along this wall lead to the upper garden above street levelA series of concrete stairs along this wall lead to the upper garden above street level

The house has a single floor and a linear layout which simplifies its design significantly. The garden at the top actually extends onto the roof of the building, hiding the house even better from this angle. At the back there’s a swimming pool with an open terrace which then transitions out into the lower garden. There’s more greenery inside thanks to the openness of the house as well as the integration of several courtyard spaces into the floor plan. There’s a very strong bond between the building and the site on which it stands and it was done in a very clever and imaginative way. 

The green roof of the house is a continuation of the garden at the top of the siteThe green roof of the house is a continuation of the garden at the top of the siteLarge glass walls and openings help to bring more natural light into certain areas of the houseLarge glass walls and openings help to bring more natural light into certain areas of the houseThe Northern orientation of the site made if quite difficult to let light into the house, hence the numerous glazed surfacesThe Northern orientation of the site made if quite difficult to let light into the house, hence the numerous glazed surfaces

Read more:  Gorgeous waterfront property in Vancouver is the perfect family retreat

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *