25 Dreams Homes You’ll Wish Were Yours

It’s difficult to define the things that make a house feel like a home or the characteristics that a dream home should have to actually be everything that its owners wished for. Obviously, no two dream houses are alike and it’s this uniqueness that actually makes them perfect for those using them. How do you imagine your dream home would be like? Where would it be located and what style would you choose for it? Would it be big or small, would it have a pool and what would you like to see when you look out the window? These are not simple questions so perhaps you should let yourself be inspired by the choices others made.

Two pools that mirror each other, one below and one above you

The Wall House doesn’t just have two swimming pools, although we could see how such a detail would be a good feature for a dream home. What makes this house really stand out is the fact that while one of the pools is on the patio, the other one is suspended above it. There’s water beneath and above you and it’s like entering a whole new world. The experience is unique and extraordinary.

This wonderful dream house was designed by Guedes Cruz Architectos. They completed the project in 2013. Concrete, glass and wood are the main materials used throughout. The house is located in Cascais, Portugal and its large windows open it to the gold and the sea, bringing the outdoors in and allowing the fresh breeze and the serene views to become a part of the interior decor.

Hidden in the rainforest, with views over the tree canopies

We can’t decide what’s more dreamy, to live in the middle of the rainforest with nothing but lush greenery and beautiful trees around you or to have an infinity pool on the rooftop and to admire the distance views over the canopies while enjoy the peaceful atmosphere. The owners of this dream house in Sao Paulo don’t have to choose because they have it all.

The house was designed by Studio MK27 and it sits in a clearing on the coastline. It was named The Jungle House because of the dense vegetation that surrounds it. The architects took maximum advantage of the location and the views by placing all the main living areas on the upper floor, alongside the pool.

Of course, the architects were also careful to show respect for the land and to minimize the building’s impact on the surroundings. Their goal was to create a strong connection between the indoor and outdoor areas and to establish a natural interaction between the building’s architectural elements and the land that surrounds it.

Shaped by nature, built out of pure materials

This cottage may not look like much and it’s true that it doesn’t have any impressive architectural features but it gets to stand out in a different way. You can find this retreat on the Seascape Banks Peninsula, in New Zealand. It’s meant to be a remote destination and it’s set into an exposed rocky escarpment, on the Northern side of a volcano formation.

This is a beautiful retreat for honeymoons or romantic getaways. It sits close to the water and it offers serene and relaxing views in the distance but at the same time it captures the ruggedness of the rocky surroundings.The cottage was designed and built by the Pattersons office. They completed the project in 2013. The interior is organized into a lobby, a living room that can also be used as the sleeping area and a bathroom. They total 110 square meters.

A modern-day fort overlooking the sea

These days you don’t see many castles or fortifications. The architecture has evolved to be more focused on comfort and aesthetics than on the defensive elements. That’s why it’s unusual to see a house that revisits some of these concepts. This is a property situated in Muriwai, New Zealand. It occupies 470 square meters of space and it was a project by Petterson Associates.

The refreshing thing about the house is the way in which it responds to its surroundings. The building is designed to withstand the weather conditions on the site and to be defensive and imposing at the same time. It offers its owners lots of privacy but it also allows them to be close to nature and to enjoy the outstanding views.

Read more:  Bluff Farm House by Australian Richard Cole Architecture

The house features a courtyard that offers protection against the wind and the sea spray coming from the ocean side. The harsh coastal environment is tamed in a beautiful and very practical manner. The architects also used a number of other design strategies to ensure the comfort and happiness of their clients. For instance, they have the house large overhangs and a strategically-organized floor plan that responds to their needs.

Family home expansion embraces the slope

A person’s needs and preferences change over time so what at one point used to be the perfect home can start to look a bit too small as the family grows. It’s what happened in Ballarat, Australia on a site that used to be occupied by a small house with only two bedrooms. The owners reached a point when they needed more space so they asked Moloney Architects to help them with this.

The architects designed the Invermay House, a family home better suited for their clients’ needs. Their requirements were simple. They just wanted to expand their original home and to have more space which they could enjoy together with their four children. The clients wanted to have as many rooms as possible oriented towards North in order to have more sunlight during the day. They also wanted the living spaces to be placed on the ground floor to that they could easily go outside and that’s exactly what the architects gave them, making their dream home become reality.

A nature-loving home with a suspended pool

The site on which this house was built is a wooded area populated with lots of trees. It overlooks the Potomac River, the house being located in Glen, Echo, Maryland, in Washington DC. It’s not the first house to be built here. It was actually built on the footprint of a pre-existing house and this was done in order to minimize the impact on the site and to preserve the surroundings as best as possible.

There are a few major differences between the old house and the new one that took its place. This one, for instance, is more modern and has floor-to-ceiling windows on both floors that let the surroundings become a part of the interior decor, welcoming the outdoors in. Another new element is the new swimming pool which is suspended 20 feet above the ground. Once again, this unusual design strategy was chosen in an effort to minimize the impact on the land. This was a project by Robert Gurney.

A strong focus on sustainability

Some appreciate comfort, some put the looks over everything else and some have a big desire to be eco-friendly and to close with nature. Villa K is a house designed by Paul de Ruiter Architects. It’s actually the first project that they developed in Germany. The clients wanted their new dream home to be sustainable and discreet in order to integrate well into its surroundings with a minimal impact on the land.

To respect these wishes, the architects chose to design the villa using only glass, steel and concrete. The result was a house oriented towards the South with a glass facade that offers unobstructed views of the surrounding landscape and mainly the valley. To ensure a seamless transition between the indoor and outdoor areas, the architects created a U-shaped terrace around the living spaces.

The terrace is crossed at the center by a patio which is partly indoor and partly outdoor, strengthening this connection. There’s also a swimming pool that cantilevers over the slope. A platform was designed across the pool and it can be pulled up whenever desired. The terrace is surrounded by a garden where vegetables and fruit trees grow.

The perfect retirement home

Where would you like to live when you retire? This may not be something to think about right now but there will be a time when you’ll start thinking about these things. Some time ago, Ström Architects were approached for such a project. Their clients wanted a new home where they could live comfortable after their retirement. The house had to suit their specific needs but the clients didn’t want it to look like a typical retirement home. Instead, they wanted it to be contemporary and to have a fresh and cheerful vibe.

Read more:  Vistas del Angel’s Beautiful Homes

The architects designed a single-level structure with an open plan living, dining and kitchen area, large windows that bring in lots of natural light, a guest suite and a master bedroom that cantilevers over an existing wall. The house sits on a sloping site and the cantilevering section forms a protected parking area.

The challenge to do the site justice

When the views and the surroundings are as amazing as they are here,nothing is more important than doing the site justice. This was in fact the main goal that the architects of Original Vision has to attain. They designed this extraordinary dream house somewhere on Kamala Beach, in Phuket, Thailand. They completed the project in 2008.

The house sits in a ravine that overlooks the Andaman Sea. The rocky landscape and the views were the two elements that the architects focused on when they designed this unique house. They’re referenced in the design on every occasion. Overall, the house has a solid and imposing structure but at the same time it’s very open and airy in order to establish a connection with the surroundings and to capture the most wonderful views.

Sculptural beauty attained through geometric forms

Inspired by the sculptural impact of geometric forms in architecture, ARRCC created the City Villa, an amazing dream home located in South Africa. This modern family home plays with light and shadow and uses simple lines and forms to sculpt the land. The building is made up of rectangular elements stacked one on top of the other. They form cantilevering sections and they give the house a striking, dramatic but also natural look.

The kitchen and the dining area are placed on the ground floor. Full-height glass windows surround these spaces, opening them to the surroundings and bringing the light and the views in. The bedrooms are situated upstairs and they get to offer the most extraordinary views. Large windows and glass doors connect them to a large outdoor terrace.

The outdoor area is designed to look very relaxing and tranquil. There’s a large pool and a Jacuzzi tub that are surrounded by lush greenery with a zen look and feel. Next to the pool there’s a sunken seating area with comfortable furniture and a fire pit at the center. The coolest thing, however, would have to be the large overhang and the round skylight.

Verticality saves the land

Any of these houses could be someone’s dream home. They’re all really charming and in sync with their surroundings. We’re talking about four houses designed by Alejandro Sanchez Garcia Arquitectos in 2009. They’re all located in Valle de Bravo, in Mexico, covering a total area of 720 square meters.

All four of these dream homes sit in a private garden. In order to preserve the site as best as possible and to salvage as much vegetation as possible, the architects designed the houses with small footprints. They’re organized vertically and they resemble small towers, each structured on three floors and each with a roof garden. Two sides of their facades have floor-to-ceiling windows while the other two are covered with wood lattices.

Nature’s embrace

This is a house located in Toronto, Canada, in a large ravine system with pretty amazing views. The conditions on the site were perfect for creating a close relationship between the house and its immediate surroundings and that’s exactly what Hariri Pontarini Architects did back in 2006 when this dream home was built. To emphasize this connection even more, the architects chose to use a series of natural materials for the facade.

The house has a slightly curved front facade that faces the street and and maintains the privacy of the inhabitants by being almost entirely solid and closed off. The design, however, open towards the back. Large windows and glass doors invite nature in and allow the views and the surroundings to become a part of the inhabitants’ everyday life.

Playing with gravity

This is the S House, a contemporary residence located in Herzliya, Israel. It’s just been completed by Pitsou Kedem Architects in 2016 and, from a certain angle, it looks like it’s just a large concrete block that hovers and defies gravity. At a closer look, you can spot the volume that sustains it and connects it to the ground, like an anchor.

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *