Newly Refurbished Small Apartment In Paris Gets New Interior

Originally, this was a one-bedroom flat with a not so great internal layout. Location-wise this apartment can be found in a picturesque district of Paris, in France. This year the whole place got renovated. It was a project completed by studio JCPDR Architecture  and it involved making a few structural changes in addition to giving the place a new aesthetic. The most important change was the addition of a second bedroom and a walk-in closet at the request of the apartment’s new owner.

The new design aesthetic of the apartment is focused on simplicity and opennessThe new design aesthetic of the apartment is focused on simplicity and opennessWhite is the background color used throughout the apartment, complemented by natural woodWhite is the background color used throughout the apartment, complemented by natural woodNew openings were added in order to allow the natural light to travel between the spacesNew openings were added in order to allow the natural light to travel between the spaces

Another problem that this place had was the fact that the windows were only positioned at the ends, leaving the center of the apartment dark and narrow. After the refurbishment that changed completely. The living spaces are now positioned around the windows and the center contains the circulation areas and also receives sufficient natural light thanks to the new design. Although new partitions were added in order to create the extra bedroom, new openings were also added, allowing the light to reach every corner of the apartment.

Read more:  60 sqm Apartment With Balcony

All the furniture inside the apartment was custom-designed and complement the spaces perfectlyAll the furniture inside the apartment was custom-designed and complement the spaces perfectlyBlue is the accent color of the apartment, strategically added to some of the roomsBlue is the accent color of the apartment, strategically added to some of the rooms
Wall mirrors were added to the bathroom as a way to make it look largerWall mirrors were added to the bathroom as a way to make it look largerThe newly added bedroom has an adjacent walk-in closet areaThe newly added bedroom has an adjacent walk-in closet areaThe circulation areas are grouped at the center of the apartment which doesn't have any windowsThe circulation areas are grouped at the center of the apartment which doesn’t have any windowsThe architects also played around with different floor heights in order to delineate the spacesThe architects also played around with different floor heights in order to delineate the spacesThe open kitchen is slightly raised and that adds a clear border around itThe open kitchen is slightly raised and that adds a clear border around itA lot of the big furniture pieces are cleverly blending into the wallsA lot of the big furniture pieces are cleverly blending into the wallsAlthough the geometry and layout of this apartment are unusual, the individual spaces look quite naturalAlthough the geometry and layout of this apartment are unusual, the individual spaces look quite natural

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *