Modern Apartment With A Green Wall And A Minimalist Interior

The talented team at studio flipê arquitetura have recently completed a great project in Sao Paulo, Brazil. They worked on a modern 100 square meter apartment and they managed to give it lots of character without making it seem too cluttered. The apartment is organized into two main areas. The ground floor is dedicated to all the social activities and is composed of the already classic kitchen – dining room – living area combo. In addition to that, there’s also a balcony which can be accessed from any of these sections. The upstairs area is where the private rooms are situated.

There's a lot going on visually in spite of the apartment's apparently simple interior designThere’s a lot going on visually in spite of the apartment’s apparently simple interior designA simple staircase hidden behind a sleek metal bookcase connects the two floorsA simple staircase hidden behind a sleek metal bookcase connects the two floors

There’s a very dynamic vibe all throughout the apartment and it’s not related to color. In fact, the chromatic palette employed here is mostly based on neutrals such as black and white with certain wooden accents and of course the grey of all the exposed concrete surfaces. The white kitchen appliances blend in with all the modern cabinets, creating a sense continuity. At the same time, the kitchen island is seamlessly integrated with the dining table. What’s really beautiful though is the green wall which is the focal point of the balcony and by extension of the entire social area. We should also note that metal details have been integrated into the design in a very natural manner. A great example is the bookcase.

Read more:  Kibele Penthouse Apartment in Turkey

The ground floor seamlessly connects all the social areas ensuring a nice continuity between the spacesThe ground floor seamlessly connects all the social areas ensuring a nice continuity between the spacesThe ground floor balcony is very similar to a small courtyard and has a gorgeous green wallThe ground floor balcony is very similar to a small courtyard and has a gorgeous green wallThe kitchen just like most of the ground floor is designed with a neutral color paletteThe kitchen just like most of the ground floor is designed with a neutral color paletteThe cold neutrals and exposed concrete are softened by the delicate curves and warm wooden accentsThe cold neutrals and exposed concrete are softened by the delicate curves and warm wooden accentsThe bathroom is very neutral-colored as well, focusing mainly of light grays and white detailsThe bathroom is very neutral-colored as well, focusing mainly of light grays and white detailsMultifunctional spaces and furniture pieces are one of the defining characteristics of this apartmentMultifunctional spaces and furniture pieces are one of the defining characteristics of this apartmentThe kitchen, living room and dining area are seamlessly connected and serve as one roomThe kitchen, living room and dining area are seamlessly connected and serve as one room
A variety of different textures and patterns are used to break the monotony of the neutral color paletteA variety of different textures and patterns are used to break the monotony of the neutral color paletteThe dining table acts as an extension of the kitchen island and is complemented by different types of chairsThe dining table acts as an extension of the kitchen island and is complemented by different types of chairsThe living room sectional faces the dining table but also the TV wall placed behindThe living room sectional faces the dining table but also the TV wall placed behindThe green wall is one of the most colorful elements for this entire apartmentThe green wall is one of the most colorful elements for this entire apartmentThe simplicity of the concrete ceiling is punctuated by a series of sleek light fixturesThe simplicity of the concrete ceiling is punctuated by a series of sleek light fixturesNumerous hidden storage systems were cleverly integrated into the furniture all throughout the apartmentNumerous hidden storage systems were cleverly integrated into the furniture all throughout the apartmentThe upstairs area is dedicated to all the bedrooms and private areasThe upstairs area is dedicated to all the bedrooms and private areasAlthough they have different functions, the two floors are quite similar in terms of designAlthough they have different functions, the two floors are quite similar in terms of designA desk is cleverly built into the custom living room unit, becoming a temporary workstation when neededA desk is cleverly built into the custom living room unit, becoming a temporary workstation when neededThe placement of the furniture on the ground floor is unusual but makes sense in the context of this apartmentThe placement of the furniture on the ground floor is unusual but makes sense in the context of this apartmentThe lighting plays an important role in highlighting the textures and finishes used in the designThe lighting plays an important role in highlighting the textures and finishes used in the design

Read more:  Serene, Livable Luxury is the Focus of Taipei Residential Towers

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *