Gorgeous Apartment in Geneva With A Large Rooftop Terrace

A 70 square meter apartment situated at the top of a tall building from the ’50s located in Genova, Italy has been recently renovated by studio Gosplan architects and the changes were extensive. Most notably, the layout changed completely. The living room, kitchen and dining area are now a single open space and the number of bedrooms and bathrooms has been doubled. Other major changes include the addition of a skylight and a new window which bring in more natural light and open the internal areas to the views of the city center, thus improving the connection between indoor and outdoor.

One of the most interesting interior design elements is this custom-built, multifunctional furniture unitOne of the most interesting interior design elements is this custom-built, multifunctional furniture unitThe unit extends to the side forming this low platform that serves as a bench for the sitting areaThe unit extends to the side forming this low platform that serves as a bench for the sitting area

The interior design is a nice blend of contemporary and vintage elements, such as the Corniches featured on the wall or the Ball Clock which adds a playful vibe to the decor. Along these accessories there’s also a pair of armchairs from the ’50s which together with the restored doors add a lot of charm to the apartment. The dining area is defined by a very simple table with rounded edges complemented by a set of DKR metal chairs. A Potence wall lamp placed between the dining area and the living room doubles as a visual separator between these two functions.

Read more:  Nordic meets industrial in a small loft

The soft grey of the custom unit is repeated throughout the apartment in various forms and proportionsThe soft grey of the custom unit is repeated throughout the apartment in various forms and proportionsOn one hand the apartment has a strong contemporary aesthetic but on the other hand it's infused with these charming vintage detailsOn one hand the apartment has a strong contemporary aesthetic but on the other hand it’s infused with these charming vintage details
The custom living room unit includes a set of iron stairs which leads up to the roof terraceThe custom living room unit includes a set of iron stairs which leads up to the roof terraceThe stairs are integrated into the furniture is a surprisingly seamless mannerThe stairs are integrated into the furniture is a surprisingly seamless mannerThe living room, kitchen and dining area share a single open space but are fairly clearly delineatedThe living room, kitchen and dining area share a single open space but are fairly clearly delineatedThe apartment now has two bedrooms instead of just one. They're small but stylishThe apartment now has two bedrooms instead of just one. They’re small but stylishAn additional bedroom has also been created, part of the whole new layout and interior design strategyAn additional bedroom has also been created, part of the whole new layout and interior design strategyThis bedroom is simple and has a delicate and feminine vibe, featuring soft greys and red accentsThis bedroom is simple and has a delicate and feminine vibe, featuring soft greys and red accentsThe roof terrace is the perfect observation spot, offering a panoramic view over the cityThe roof terrace is the perfect observation spot, offering a panoramic view over the city

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *