Brazil Apartment Gets A New Gourmet Kitchen And Open Floor Plan

When renovating their apartment, every home owner wants to preserve the elements and features that they enjoyed in the past but most importantly to change those which they didn’t. It’s usually the changes that matter the most. In each case they take different forms and serve different purposes. For this apartment in Brazil the renovation was meant to make it better-suited for family living and more functional overall. the project was conducted by studio CoDA arquitetos and completed in 2018.

All the social areas are interconnected and arranged across a rectangular floor planAll the social areas are interconnected and arranged across a rectangular floor plan

The apartment has a total surface of 104 square meters which the architects immediately decided to divide into two main sections. They created a social area which contains the living room, kitchen and dining area and an intimate area which is comprised of the master suite, a baby room and an office which can occasionally turn into a guest room.

The kitchen was reimagined and has an open layout, remaining accessible for everyoneThe kitchen was reimagined and has an open layout, remaining accessible for everyoneA small dining area features a glass dining table attached to the large custom cabinetA small dining area features a glass dining table attached to the large custom cabinetThe living room is welcoming and cozy and has sliding glass doors that separate it from the kitchen and dining areaThe living room is welcoming and cozy and has sliding glass doors that separate it from the kitchen and dining area

Read more:  125 sqm 4+1 apartment in Stockholm for sale

Originally, the living room has an L-shaped floor plan which didn’t really follow the guidelines of the new design. The owners wanted an open kitchen layout as well as a large balcony. The architects thus made the necessary transformations in order to create a rectangular social space by reducing the size of one of the bedrooms. They also integrated all the social areas into a linear and continuous space and created a multifunctional piece of furniture to connect them all visually. The cabinet serves as a base for the dining table, a support for the TV wall mount and entertainment unit in the living room and as a wardrobe for the hallway.

The large custom cabinet also serves as an entertainment center for the living roomThe large custom cabinet also serves as an entertainment center for the living roomThe TV is mounted onto the cabinet and features a small niche underneath itThe TV is mounted onto the cabinet and features a small niche underneath itThe sliding glass doors can separate the living room from the other spaces without adding a visual barrierThe sliding glass doors can separate the living room from the other spaces without adding a visual barrierLarge windows allow an abundance of natural light to enter the apartmentLarge windows allow an abundance of natural light to enter the apartmentThe home office can also be used as a guest bedroom whenever necessary thanks to its versatilityThe home office can also be used as a guest bedroom whenever necessary thanks to its versatilityIn order to enlarge the balcony, the architects had to reduce the size of one of the bedroomsIn order to enlarge the balcony, the architects had to reduce the size of one of the bedroomsAlthough small, the bedroom looks and feels bright and airy as well as very cozyAlthough small, the bedroom looks and feels bright and airy as well as very cozyEach compartment within this large custom cabinet is a secret storage areaEach compartment within this large custom cabinet is a secret storage area

Read more:  An unexpected but very pleasant mix of styles in a Manhattan apartment

Source

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *